Jack (2004)

JACK (Originalni naziv)

drama obiteljski tinejdžerski

Tinejdžer potresen rastavom roditelja saznaje da mu je otac homoseksualac

 
Režija: Lee Rose
Scenarij: A. M. Homes
Uloge: Anton Yelchin, Stockard Channing, Ron Silver, Giacomo Baessato, ...

Filmografija

Ovaj izvrstan film o tinejdžeru koji se suočava s otkrićem da mu je otac homoseksualac osvojio je nagradu GLAAD za iznimno vrijedan televizijski film, a mladi glumac Anton Yelchin bio je nominiran za Young Artist Award i zaista je šteta što je nije osvojio - bila bi apsolutno zaslužena. Stockard Channing za ulogu njegove mame nagrađena je Emmyjem.

Petnaestogodišnji Jack (A. Yelchin) doživio je razorne promjene u obiteljskom životu koje nije ni slutio: otac i majka su se rastali, a on se s tom rastavom nikako ne može pomiriti. Svake srijede ide s ocem na večeru i dosađuje se, jer se otac uvijek trudi razgovarati o važnim životnim temama. Vezan je uz majku, iako ona po usvojenim standardima nije savršena mama: nikad mu ne priprema doručak, ne voli pospremati i puši.
U školi je beznadno zaljubljen u lijepu i popularnu Maggie (B. Irvin), svjestan da kod nje nema ni najmanje šansi. Zavidi svom najboljem prijatelju Maxu (G. Baessato) jer je, naoko, Maxova obitelj idealna, ima nježnu i predanu mamu Elaine (W. Crewson), brata te oca koji se s njima igra kad dođe s posla. I ne sluti da će se odjednom cijeli njegov svijet srušiti nakon jednog razgovora s ocem i priznanja koje nije želio čuti: njegov otac zaljubljen je u muškarca. Jack se osjeća izdanim i prevarenim, stidi se oca homoseksualca, boji se da je možda i on homoseksualac. Trebat će mnogo vremena da počne otkrivati što je uistinu važno, i to tek kad vidi Maxovu mamu pretučenu i kad ga ono što proživljava približi Maggie...

Komentari (0)

Foto