Voditelj uzvraća udarac (2004)

ANCHORMAN: THE LEGEND OF RON BURGUNDY (Originalni naziv)

komedija

W. Ferrell i C. Applegate bore se za dragocjene minute u eteru televizijske postaje

 
Režija: Adam McKay
Scenarij: Will Ferrell, Adam McKay
Uloge: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carell, David Koechner...

Filmografija

Vremena u kojima je samo muškarčinama bilo dozvoljeno voditi TV emisije i baviti se ozbiljnim temama daleko su iza nas. Žene su odavno prestale biti samo dražestan ukras, ali sasvim je jasno kako se muškarcima nije bilo lako pomiriti s tim! Urnebesno smiješnu stranu priče iz sedamdesetih godina o ulasku žena na "muški" teritorij obrađuje komedija "Voditelj uzvraća udarac".

Vodeći TV novinar, zločesti Will Ferrell i mlada, ambiciozna Christina Applegate bore se za dragocjene minute u eteru televizijske postaje.

Cijenjeni TV novinar iz San Diega, popularni Ron Burgundy (Will Ferrell), zločesti je ženskar čije intelektualne sposobnosti nisu baš na zadovoljavajućem nivou. Njegovo mjesto neupitnog kralja malih ekrana ugrožava nova, ambiciozna, mlada redakcijska kolegica Veronica Corningstone (Christina Applegate). Njega u početku ne zabrinjavaju kolegičine reportaže s modnih revija za mačke, emisije o kuhanju i slični ne odveć značajni zadaci. No Veronica, koja zaista zna nešto o novinarstvu, odbija se pomiriti sa sporednom ulogom, čime počinje prava bitka za mikrofon. To više nije samo sukob dvoje ljudi s jako dobrom frizurom - to je rat!
Glavni glumac, apsolutni kralj komedije, Will Ferrell, film potpisuje i kao scenarist, zajedno s redateljem Adamom McKayem. On posjeduje nevjerojatnu sposobnost da ostane mrtav - hladan u apsurdnim situacijama , što je i više no vidljivo u njegovom razgovoru s Christinom Applegate o poslovnoj suradnji . U ovoj je komediji zločestiji čak i od lika iz "Old Schoola", gledamo ga u krajnje neobičnim, neočekivanim, smiješnim situacijama.
Važno je napomenuti kako je on jedini član showa "Saturday Night Live" (SNL) koji je svojim performansama zaradio nominaciju za nagradu Emmy. Proslavio se komedijom "Elf" koja se upravo zahvaljujući njemu iz skromnog filma pretvorila u pravi hit. Njegovu konkurenticu, zgodnu feministicu Veronicu uvjerljivo je oživjela Christina Applegate, publici najpoznatija po ulozi tupave Kelly u seriji "Bračne vode".

Komentari (5)

Foto