Životno raskrižje (2010)

Holy Rollers (Originalni naziv)

drama kriminalistički biografski

Ortodoksni židov uvučen je u svijet kriminala

 
Režija: Kevin Asch
Scenarij: Antonio Macia
Uloge: Jesse Eisenberg, Justin Bartha, Danny A. Abeckaser, Ari Graynor, Mark Ivanir

Filmografija

U Brooklynu mladića iz ortodoksne židovske zajednice prijatelj s vezama u izraelskom narkokartelu nagovori da postane diler ecstasyja. Priča je inspirirana stvarnim događajima iz svijeta međunarodne trgovine drogom kasnih 90-ih.

Sam Gold (Jesse Eisenberg), mladi hasid iz ortodoksne bruklinske zajednice, nevoljko slijedi put koji mu je obitelj odabrala, čekajući ugovoreni brak i učeći za rabina. Šarmantni susjed Yozef Zimmerman (Justin Bartha) osjeti Samov otpor i predloži mu da transportira "lijekove" za Jackieja (Danny A. Abeckaser), izraelskog dilera, i njegovu djevojku Rachel (Ari Graynor). Sam šefovima brzo pokaže svoje poslovne vještine te ga oni smjesta uzmu pod svoje okrilje.

Izložen uzbudljivom i oporom noćnom životu Manhattana i Amsterdama, Sam počinje tonuti sve dublje u štetan način života, eksperimentirajući s ecstasyjem i zaljubljujući se u Rachel. Kako posao raste, Samov dvostruki život počinje razdirati njegovu obitelj, a zajednica posumnja u njegove ilegalne aktivnosti. Sam polako postaje svjestan fasade iza lake zarade i zabave. Uhvaćen između života krijumčara i povratka Bogu, Sam odlazi u bijeg, prisiljen donijeti fatalnu odluku koja bi mogla ugroziti cijelu operaciju.


Komentari (1)

Foto