Viši inspektor Banks (2010)

DCI BANKS (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Glavni inspektor započinje šokantnu istragu kako bi uhvatio brutalnog serijskog ubojicu mladih žena

 
Režija: Bill Anderson, James Hawes, Marek Losey
Scenarij: Robert Murphy, Peter Robinson, Laurence Davey
Uloge: Stephen Tompkinson, Andrea Lowe, Lorraine Burroughs, Jack Deam, ...

Filmografija

Kada dvoje policajaca nabasa na jazbinu serijskog ubojice, inspektor Banks suočava se s jezivom istragom umorstva koja će ga iskušati do krajnjih granica. Ova je uzbudljiva drama temeljena na novelama Petera Robinsona. Ljepota i spokoj jorkširskih dolina pružaju dojmljivu kulisu koja odudara od mučnog i šokantnog umorstva ove psihološke drame.

Kuća broj 27 u Ulici Hill naizgled je obična kuća u običnoj ulici. No kada policajci, Janet Taylor i Dennis Morrisey, stignu onamo, jasno je da su okolnosti daleko od normalnog.
Mlada i lijepa Lucy Payne leži u nesvijesti u hodniku kuće, krvareći iz rane na glavi, a u podrumu se krije njezin suprug Marcus Payne koji je spreman nasrnuti nožem na bilo koga tko pokuša ući, očajnički nastojeći sačuvati svoju tajnu.

Do dolaska glavnog inspektora Alana Banksa u kuću jedan je policajac mrtav, drugi se bori za život i karijeru te se otkriva da je Marcus Payne serijski ubojica.

U podrumskim zidovima i podu skrivena su tijela mladih žena kojima je zajedničko jedno - sve su plavuše. Tim otkrićem započinje šokantna istraga koja će iskušati inspektora Banksa do krajnjih granica.
Banks je crna ovca, južnjak nedavno premješten u sjevernjački grad. Gorljivi je pobornik istine i osjeća odbojnost prema autoritetu, posebice prema svom šefu, a njegovu istragu k tome istražuje mlada i borbena inspektorica Annie Cabbot. "Aftermath" nam prvi put na televizijske ekrane dovodi ovaj izmišljeni lik detektiva pisca kriminalističkih romana Petera Robinsona.
Jeste li znali da je autor Peter Robinson postao jedan od glavnih predstavnika suvremene detektivske fikcije? Međunarodno priznati i višestruko nagrađivani serijal o inspektoru Banksu preveden je na 19 jezika. Tjedno se prodaje 5000 primjeraka njegovih djela. Roman "Sve boje tame" smjesta se uspeo na prvo mjesto uspješnica "Sunday Timesa" te je od kolovoza 2008. prodan u više od 50.000 primjeraka tvrdog uveza.

Komentari (3)

Foto