Nijeme od straha (2002)

SCARED SILENT (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Žena policajca pokušava stati na kraj svom silovatelju iz prošlosti, uglednom policajcu

 
Režija: Mike Robe
Scenarij: Richard Leder
Uloge: Penelope Ann Miller, Reed Diamond, Andrew Jackson, Liisa Repo-Martell, ...

Filmografija

Sretno udanu ženu čiji je muž policajac šokira spoznaja da za pomoćnika šefa policije dolazi upravo ugledni policajc koji je nju i njenu prijateljicu u tinejdžeriskim danima silovao. Odlučna žena pokušava ga zasutaviti kako ne bi ponovio svoje zločine.

Cathy Clifson (P. A. Miller) zaljubljena je i sretna, upravo udana, u braku sa zgodnim policajcem Dougom (R. Diamond). I njemu i njoj to je drugi brak. Imaju posvojenog sina. Život se čini savršenim. No, kad čuje da u policijsku postaju na dužnost pomoćnika šerifa stiže policajac John McCrane (A. Jackson), Cathy doživi šok. Sreće ga na školskom igralištu, među zgodnim srednjoškolkama navijačicama. Takva je i ona bila sa sedamnaest godina, nekoliko dana nakon mature, kad ju je, kasno noću, McCrane zaustavio na ulici i pozvao u postaju "da joj nešto pokaže". Cathy nikome nije ispričala što se dogodilo. Zna jedino njezina najbolja prijateljica Carole (L. Repo-Martell) i to zato što je McCrane i nju silovao.

Cathy smatra da ga moraju prijaviti, ne više zbog sebe, nego zbog srednjoškolski među kojima silovatelj očito traži nove žrtve. Ispriča mužu što se dogodilo i prijavljuju zločin. No, osim što je McCrane ugledan u policijskim krugovima i što se silovanim žrtvama obično traži krivnja, i zakon onemogućava da se silovatelja osudi, jer po zakonu, ako je prošlo više od devet godina, zločin je zastario!


Komentari (0)

Foto