Veliko R (2010)

The Big C (Originalni naziv)

komedija

Cathy je dijagnosticiran rak, no ona zloćudnu bolest prihvaća uz humor

 
Režija: Craig Zisk, Michael Engler
Scenarij: Darlene Hunt
Uloge: Laura Linney, Oliver Platt, John Benjamin Hickey, Gabriel Basso, ...

Filmografija

Priča o srednjoškolskoj profesorici iz Minneapolisa Cathy Jamison koja, nakon što joj je dijagnosticiran terminalni stadij raka, odlučuje ostatak života živjeti do maksimuma!

Cathy Jamison (Laura Linney) je supruga, majka i profesorica koja postaje žrtvom teške bolesti. Nakon što joj je dijagnosticiran četvrti stadij raka, Cathy isprva svoju bolest skriva od muža Paula (Oliver Platt) i sina Adama (Gabriel Basso) te se priprema za ono što je njezin liječnik nazvao gotovo sigurnom smrću. U žaru trenutka, Cathy odluči dati izgraditi bazen koji je oduvijek željela i kupiti crveni sportski automobil koji će ostaviti sinu za 18. rođendan. Njezin život obogaćuju, a ujedno i kompliciraju, razdražljiva stara susjeda, pretila učenica koju je uzela pod svoje okrilje kao poseban projekt, zgodni školski domar i neobičan brat koji je odlučio da je njegov životni stil biti beskućnik. Dok priprema svoju obitelj na svoju neizbježnu sudbinu, Cathy odlučuje ostatak života, koliko god da joj je ostalo, živjeti do maksimuma!
Nagrade:

Zlatni globus 2011. godine za najbolju glumicu u televizijskoj seriji (Laura Linney) te nominacija za najbolju seriju, 2012. godine nominacija za najbolju glumicu
AFI nagrada za najbolji televizijski program godine (Laura Linney)
Nominacije za nagradu Emmy 2011. godine u kategorijama za najbolju glavnu glumicu te gostujuću ulogu, 2012. nominacija za najbolju glumačku postavu, 2013. godine nominacija za najbolju glavnu i sporednu ulogu
NAACP Image nagrada 2011. i 2013. godine nominacije za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji (Gabourey Sidibe)
2011. godine nominacija za nagradu Prism u kategoriji za najbolju priču u humorističnoj seriji (jedna ili više epizoda)

Komentari (0)

Foto