Kralj i kraljica Moonlight Baya (2003)

THE KING AND QUEEN OF MOONLIGHT BAY (Originalni naziv)

drama obiteljski

Tinejdžerica odluči ljeto prije polaska na fakultet provesti s otuđenim ocem pustinjakom

 
Režija: Sam Pillsbury
Scenarij: Michael De Guzman
Uloge: Tim Matheson, Sean Young, Edward Asner, Kristen Bell, Bug Hall, ...

Filmografija

U glavnoj je ulozi tinejdžerice koja provodi ljeto s otuđenim ocem izvrsna mlada kazališna, televizijska i filmska glumica i pjevačica Kristen Bell (Veronica Mars, Forgetting Sarah Marshall, When in Rome, You Again, Gossip Girl), koja je počela glumiti kao tinejdžerica, krajem devedesetih (rođena je 1980.), a već iza sebe ima šezdesetak uloga i više važnih glumačkih nagrada. Vrlo je zapažena i po niz uloga u televizijskim filmovima (Gracie's Choice).

Alison Dodge (K. Bell) ima sedamnaest godina, živi s majkom, završila je srednju školu i prije odlaska na fakultet želi provesti ljeto s ocem kojega i ne poznaje. Tek povremeno slao joj je čestitke za blagdane.

Al Dodge (T. Matheson) živi sam, daleko od grada, u prirodi, uz ocean, u mjestu Moonlight Bay. Alison je razočarana kad otkrije da otac živi u trošnoj i neurednoj kući, bez televizora i telefona, smatra ga čudakom i pustinjakom. Ni on nije oduševljen neredom koji u njegov život unosi drska tinejdžerica koja ne skriva gorčinu i prezir prema ocu koji ju je napustio kad je imala samo šest godina i koji joj je, ako se uoće sjetio njezinog rođendana, slao darove s nekoliko mjeseci zakašnjenja. Sukobi i svađe izbijaju stalno, no Alison malo-pomalo otkriva ljudsku stranu svojega oca, njegovu vezu s mladom ženom iz mjesta i to da ga ljudi smatraju dobrim čovjekom...


Komentari (0)

Foto