Imam 2 mame i 2 tate (1968)

IMAM DVIJE MAME I DVA TATE (Originalni naziv)

komedija drama

Problemi dvoje bivših supružnika koji su u novim brakovima oko odgoja vlastite djece

 
Režija: Krešo Golik
Scenarij: Krešo Golik, Mirjam Tuše
Uloge: Mia Oremović, Relja Bašić, Fabijan Šovagović, Vera Čukić, Igor Galo, ...

Filmografija

Ozbiljnu priču o krizi bivših supružnika i njihove djece Krešo Golik je ispričao na neposredan i jednostavan način, s puno humora i simpatije prema likovima.

Nekadašnji muž (R. Bašić) i žena (M. Oremović) imaju nove brakove. On se oženio lijepom, mladom, atraktivnom ženom (V. Čukić), a ona se udala za starijeg glazbenika (F. Šovagović). Djecu su podijelili. Naizgled je sve u redu, ali ipak nije sve tako. Djeca se ne razvijaju kako bi roditelji željeli, osobito stariji sin (I. Galo) s kojim se otac neprekidno sukobljava. Bivši se supružnici sastaju nadajući se da bi dogovorom mogli riješiti probleme odgoja. Ni jedno ni drugo u novom braku nije našlo ono što im je nedostajalo u starome, ali ni natrag se ne može. Život se nastavlja...
Nakon prisilne trinaestogodišnje pauze izazvane, uz ostalo, i političkim neugodnostima koje je doživljavao krajem pedesetih, jedan od najvećih hrvatskih redatelja Krešo Golik (Tko pjeva, zlo ne misli) vratio se režiji dugometražnih igranih filmova briljantnom komedijom "Imam dvije mame i dva tate".
Izvrsna Mia Oremović nagrađena je za ulogu u tom filmu 1968. na festivalu u Puli Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu.

Komentari (3)

Foto