ponedjeljak, 01.04.2024 00:18

Globalna pustolovina Davida Attenborougha (2020)

Attenborough's Global Adventure (Originalni naziv)

dokumentarni

Emisija donosi neke od najimpresivnijih trenutaka iz Attenboroughovih putovanja

sez.1 ep.1Kada je Sir David Attenborough navršio 85 godina, mnogi su pomislili da se povukao u mirovinu i neće više istraživati prirodni svijet. Ali on je u sljedećih sedam godina svojim radom pokrenuo novu eru prirodoslovnih dokumentarnih filmova. Vratio se na neke od najvažnijih svjetskih prirodnih lokaliteta i proniknuo dublje u tajne prirode, uz pomoć inovativnih filmskih tehnika i napredne tehnologije. Televizijske serije koje su time nastale nadahnule su nove naraštaje diljem svijeta. "Globalna pustolovina Davida Attenborougha" donosi neke od najimpresivnijih trenutaka iz tog uzbudljivog razdoblja. U ovoj zanimljivoj seriji pratit ćemo ga u obilasku prelijepih prirodnih staništa i susretima s fascinantnim životinjama. Vidjet ćemo kako skuplja primjerke dosad nepoznatih vrsta iz dubine Velikoga koraljnog grebena i penje se u najviše krošnje u prašumama na Borneu, istražujući kako su životinje počele letjeti. David Attenborough ispričat će nam priče o izvrsno prilagođenim morskim legvanima i divovskim kornjačama s Galapagosa, snalažljivim kraljevskim pingvinima na antarktičkom otoku Južnoj Georgiji, najbržoj ptici na svijetu koja lovi iznad rimskih krovova i legendarnoj ptici dodo koja traži družicu u londonskom Muzeju prirodoslovlja. Njegovo putovanje prostorom i vremenom obogatit će spektakularne snimke životinja i računalna animacija koja oduzima dah - odlomci iz dokumentarnih serija dobitnica brojnih nagrada BAFTA i Emmy.
 
Režija: Dina Mufti
Scenarij:
Uloge: David Attenborough

Filmografija

Kada je Sir David Attenborough navršio 85 godina, mnogi su pomislili da se povukao u mirovinu i neće više istraživati prirodni svijet. Ali on je u sljedećih sedam godina svojim radom pokrenuo novu eru prirodoslovnih dokumentarnih filmova. Vratio se na neke od najvažnijih svjetskih prirodnih lokaliteta i proniknuo dublje u tajne prirode, uz pomoć inovativnih filmskih tehnika i napredne tehnologije. Televizijske serije koje su time nastale nadahnule su nove naraštaje diljem svijeta.

U ovoj zanimljivoj seriji pratit ćemo ga u obilasku prelijepih prirodnih staništa i susretima s fascinantnim životinjama. Vidjet ćemo kako skuplja primjerke dosad nepoznatih vrsta iz dubine Velikoga koraljnog grebena i penje se u najviše krošnje u prašumama na Borneu, istražujući kako su životinje počele letjeti. David Attenborough ispričat će nam priče o izvrsno prilagođenim morskim legvanima i divovskim kornjačama s Galapagosa, snalažljivim kraljevskim pingvinima na antarktičkom otoku Južnoj Georgiji, najbržoj ptici na svijetu koja lovi iznad rimskih krovova i legendarnoj ptici dodo koja traži družicu u londonskom Muzeju prirodoslovlja. Njegovo putovanje prostorom i vremenom obogatit će spektakularne snimke životinja i računalna animacija koja oduzima dah - odlomci iz dokumentarnih serija dobitnica brojnih nagrada BAFTA i Emmy.

Komentari (0)

Foto