Digni glas (2004)

RAISE YOUR VOICE (Originalni naziv)

drama glazba tinejdžerski

Priča o darovitoj mladoj pjevačici, njenoj volji i odlučnosti za uspjehom

 
Režija: Sean McNamara
Scenarij: Mitch Rotter, Sam Schreiber
Uloge: Hilary Duff, Oliver James, Rebecca DeMornay, John Corbett, Dana Davies, ...

Filmografija

"Raise Your Voice" pripada u vrstu tinejdžerskih filmova o talentu, napredovanju, volji da se uspije i jačanju vlastite odlučnosti.

Terry (H. Duff) je darovita pjevačica i željela bi usavršiti pjevanje na uglednom konzervatoriju Bristol-Hillman u Los Angelesu, koji ima poseban ljetni program za iznimno darovite mlade glazbenike. Otac (D. Keith) se protivi, jer misli da je za 16-godišnju djevojku prerano da ode od kuće na cijelo ljeto, ali podržava je njezin brat Paul (J. Ritter), s kojim je vrlo bliska.

Paul bez njezinog znanja uz Terrynu prijavu šalje u konzervatorij DVD na kojemu je Terry briljantna i dobije poziv da se javi na audiciju. Kad Terry i Paul odluče proslaviti njegovu maturu, dožive prometnu nesreću, Paul pogine, a Terry je samo ozlijeđena, ali neutješna zbog bratove smrti. Terry nakon bratove smrti više nema volje ići na konzervatorij ni pjevati, ali je majka (R. Wilson), a osobito teta Nina (R. DeMornay), nagovore da ipak ide, protiv očeve volje. I dok otac vjeruje da Terry provodi ljeto s Ninom, Terry je u Los Angelesu...

U glavnoj ulozi je mlada Hilary Duff, izvrsna glumica i pjevačica, s nizom važnih glumačkih nagrada iza sebe, iako tek ima 19 godina. Hilary Duff osvojila je za ulogu Terry nagradu Blimp za najbolju glumicu po izboru američke djece, film je nominiran za Golden Reel za montažu zvuka i glazbe, a bio je nominiran i za nagradu Artios kao najbolji film za djecu.


Komentari (1)

Foto