Život u strahu (2001)

Living in Fear (Originalni naziv)

triler kriminalistički

M. Cross počinje sumnjati u suprugovu nevinost u vezi misteriozne smrti njegove prve žene

 
Režija: Martin Kitrosser
Scenarij: Martin Kitrosser, Ken Sanders
Uloge: Marcia Cross, William R. Moses, Daniel Quinn, Katherine Helmond, ...

Filmografija

"Život u strahu" jedan je od najboljih niskobudžetnih trilera koje je producirao Kanađanin Pierre David od kada je početkom devedesetih definitivno prešao u američku kinematografiju, s kojom je surađivao od sredine osamdesetih. David se afirmirao suradnjom s Davidom Cronenbergom na njegovim kultnim SF trilerima (The Brood, Scanners i Videodrome), a od američkih radova najpoznatiji mu je glasoviti "Policajac pod kontrolom" s Richardom Gereom i Andyjem Garcijom u glavnim ulogama.

Chuck Hausman sa suprugom Rebeccom dolazi u rodni gradić Deerdfield na sprovod svog oca Lea, koji ga je zlostavljao kao dijete. Zbog oca je i napustio Deerfield, no on mu je ipak oporukom ostavio deset tisuća dolara. Problem je u tome što su Leovi poslovni partneri pokojniku bili posudili 250.000 dolara, kojima sad nema traga. Smatrajući da je novac sakriven negdje u kući, oni ga pokušavaju pronaći, a isto pokušava Leova domaćica, gđa Ford. Istodobno, Rebecca sazna da je Chuck svojedobno bio smješten u psihijatrijsku ustanovu i da je možda ubio svoju prvu suprugu. Pojavljuje se i nekadašnja Chuckova djevojka...

Film "Život u strahu" ostvario je u suradnji s redateljem i scenaristom Martinom Kitrosserom, s kojim je i ranije surađivao (Daddy's Girl), a koji je najpoznatiji kao scenaristički suradnik na filmovima iz horor serije "Petak 13". Od sredine devedesetih Kitrosser je xstalni suradnik Quentina Tarantina, koji ga je angažirao kao scenarističkog supervizora na svim svojim filmovima od "Paklenog šunda" nadalje, a u istoj je funkciji bio i na hit filmovima "Glup i gluplji", "Crveni zmaj" i "X-Men 3".

U filmu "Život u strahu" David i Kitrosser angažirali su za glavnu žensku ulogu televizijsku zvijezdu Marciu Cross (Melrose Place, Kućanice), a gledatelji će možda prepoznati i nositelja glavne muške uloge, Williama R. Mosesa, stalnog člana glumačke ekipe nekad popularne serije Perry Mason.


Komentari (0)

Foto