Sav taj jazz (1979)

All That Jazz (Originalni naziv)

drama glazba fantastika

Burni život kontroverznog koreografa, Joea Gideona

 
Režija: Bob Fosse
Scenarij: Bob Fosse, Robert Alan Aurthur
Uloge: Roy Scheider, Jessica Lange, Leland Palmer, Cliff Gorman, Ben Vereen

Filmografija

Kultna modernistička fantastična mjuzikl drama "Sav taj jazz" prema mnogima je najuspjelije ostvarenje u karijeri glasovitog Boba Fosseja koja je 1980. godine od devet nominacija za Oscara nagrađena onima za najbolju glazbu, montažu, scenografiju i kostimografiju, te je ovjenčana dvjema nagradama BAFTA i nominirana za Zlatni globus za najboljeg glumca.

Roy Scheider tumači ulogu Joea Gideona, koreografa koji uz pomoć tableta i alkohola pokušava uskladiti obaveze u kazalištu i pripreme za režiju filma s privatnim obavezama koje uključuju brojne djevojke, bivšu suprugu i talentiranu kćer. Uskoro se nađe preopterećen i na rubu snaga te počinje preispitivati vlastiti život.
Dok u grudima osjeća sve veću bol kao posljedicu srčane bolesti od koje pati, plesni koreograf i filmaš Joe Gideon (R. Scheider) o svom životu razgovara s prekrasnim anđelom smrti (J. Lange). Gideon je strastveni umjetnik koji ima ozbiljnih problema s alkoholom, drogom i konzumiranjem lijekova, darovit ali i prilično autodestruktivan čovjek iza kojeg je zbog njegove nevjere propali brak. Gideon trenutno radi na dva milijuna dolara skupoj plesnoj produkciji na Broadwayu, za koju vjeruje da će predstavljati krunu njegove čitave karijere. Da bi to i ostvario, on svoje plesače ali i samog sebe do krajnjih granica iscrpljuje u vježbanju, dok istodobno priprema i režiju filma. Također pokušava uskladiti i obveze prema bivšoj supruzi Audrey Paris (L. Palmer), aktualnoj djevojci Kate Jagger (A. Reinking) i kćeri s kojom pokušava provoditi što više vremena.

Komentari (0)

Foto