Početnik u cirkusu (1999)

THE FIRST OF MAY (Originalni naziv)

drama obiteljski

Usamljeni dječak i starica pronalaze sreću pridruživši se putujućem cirkusu

 
Režija: Paul Sirmons
Scenarij: Gary Rogers
Uloge: Julie Harris, Dan Byrd, Mickey Rooney, Tom Novicky, Joe DiMaggio, ...

Filmografija

"Početnik u cirkusu" je obiteljska romantična drama o dvoje ljudi udaljenih naraštaja ali bliskih osjećaja. Snimio ju je kao svoj debitantski film nezavisni filmaš, producent i redatelj Paul Sirmons (The Way Back Home) na lokacijama svoje rodne Floride.

Cory (D. Byrd) je usamljeni dječak bez roditelja kojega život vodi od jedne udomiteljske obitelji do druge i polako pretvara u nepovjerljivo biće uvjereno kako nikada neće steći mjesto koje će nazivati domom i osobu koja će mu biti bliska. Sve dok jednoga dana slučajno ne upozna Carlottu (J. Harris), staricu koju muče isti problemi, ali na drugome životnome kraju. Dvije se srodne duše prepoznaju i zavole te odluče zajedno pobjeći. Spoj Carlottina životnoga iskustva i Coryjeve energije pokazuje se dobrim, ali nejakome dječaku i starici nije nimalo lako zaraditi za život. Mala "obitelj" se ipak uspijeva snaći, a rješenje svih problema pronalazi tek pridruživanjem velikome cirkusu u kojemu je Carlotta nekoć davno radila. No sudbina se ponovno poigrava s njima i sreća koju su pronašli raspršuje se u jednome trenu...
U filmu nastupaju cijenjena kazališna i filmska glumica, kandidatkinja za Oscara i višestruka nositeljica nagrade Tony, Julie Harris (The Member of the Wedding, Istočno od raja), koja je pokazala svu svoju ljudsku toplinu i glumačko umijeće u ulozi ostarjele cirkuske artistice. Doprinos zanimljivosti filma dale su i ostarjele glumačke i sportske zvijezde poput baseballskoga prvaka i jednoga od muževa Marilyn Monroe Joea Di Maggia koji igra samoga sebe i Mickey Rooney kao vlasnik cirkusa.

Komentari (0)

Foto