Plašljivi detektiv (2002)

FRANK McKLUSKY, C.I. (Originalni naziv)

komedija

Nespretni detektiv osiguravajućeg društva otkriva tajanstvenu urotu

 
Režija: Arlene Sanford
Scenarij: Dave Sheridan, Mark Perez
Uloge: Dave Sheridan, Cameron Richardson, Randy Quaid, Dolly Parton, Enrico Colantoni

Filmografija

Cijelo su vrijeme mislili kako od njega nikad neće postati muškarac, sve dok ih nije iznenadio i transformirao se u pravu zvijer osiguravajućeg biznisa. Plašljivi detektiv otišao je u prošlost...

Frank McKlusky (Dave Sheridan) istražitelj je osiguravajućeg društva koji u svome poslu, a i životu, izbjegava preuzimanje ikakvog rizika. Kako je njegov otac, imitator Evil Knievela, trajno ozlijeđen za jednog nastupa, njegova ga je majka od djetinjstva odgajala u zaštitničkom duhu, tako da danas sav prljavi posao mora obavljati njegov partner.

Međutim, kada mu dugogodišnji partner umre, Frank će morati ozbiljnije prionuti poslu, uz pomoć zgodne nove suradnice Sharon (Cameron Richardson), u čijem će se društvu Frank početi mijenjati iz preplašenog pilića u pravo čudovište.

Napravljen na tragu urnebesnih komedija Jima Carreya, "Plašljivi detektiv" redateljice Arlene Sanford iznimno je zabavan i komičan film čiji scenarij dovitljivo spaja scene čiste situacijske komedije i skoro normalne životne drame o strahu od preuzimanja odgovornosti.

Dave Sheridan, naravno, nije Carrey, ali je još uvijek odličan komičar spreman na svakojake ekshibicije i izigravanje budale, što Sanfordova odlično koristi. Njegove roditelje igraju poznati Randy Quaid i legendarna country pjevačica Dolly Parton.


Komentari (2)

Foto