Nespokojni (2011)

Restless (Originalni naziv)

drama romantika

Usamljeni mladić osvoji srce umiruće djevojke

 
Režija: Gus Van Sant
Scenarij: Jason Lew
Uloge: Mia Wasikowska, Henry Hopper, Ryo Kase, Schuyler Fisk, Jane Adams

Filmografija

Priča o smrtno bolesnoj tinejdžerki koja se zaljubi u dečka koji voli ići na pogrebe i o njihovim susretima s duhom japanskog pilota kamikaze iz 2. svjetskog rata.

Annabel Cotton prelijepa je i šarmantna djevojka koja boluje od raka i koja osjeća duboku ljubav prema životu i prirodi. Enoch Brae mladić je koji je odustao od života nakon što su mu oba roditelja poginula u nesreći. Kada se ova dva autsajdera slučajno susretnu na pogrebu, otkriju da imaju mnogo toga zajedničkog u svojim jedinstvenim pogledima na svijet.

Za Enocha to uključuje najboljeg prijatelja Hiroshija koji je zapravo duh pilota kamikaze. Za Annabel to uključuje obožavanje Charlesa Darwina i zanimanje za život drugih bića. Saznavši da se Annabel bliži smrt, Enoch joj ponudi pomoć da posljednje dane dočeka u bespoštednom zanosu, izazivajući sudbinu, tradiciju pa čak i samu smrt.

Kako njihova neobična ljubav jača, svijet koji ih okružuje postaje sve stvarniji. Smioni, djetinjasti i posebni – njih dvoje hrabro se suočavaju sa svime što im život sprema. Boreći se protiv boli, ljutnje i gubitka naoružani mladošću, zaigranošću i originalnošću, ovo dvoje neprilagođenih igra igru života prema vlastitim pravilima. No njihovo putovanje sustiže nezaustavljiv tijek vremena, a prirodni ciklus života dolazi po svoj danak od Annabel.


Komentari (0)

Foto