Veliki Waldo Pepper (1975)

The Great Waldo Pepper (Originalni naziv)

drama avantura

Neustrašivi pilot u potrazi je za slavom i uspjehom

 
Režija: George Roy Hill
Scenarij: George Roy Hill
Uloge: Robert Redford, Bo Svenson, Bo Brundin, Susan Sarandon, Geoffrey Lewis

Filmografija

Sanjajući o slavi koju nije postigao u 1. svjetskom ratu, neustrašivi letač Waldo Pepper 20-ih godina širi ushit središnjim SAD-om svojim fantastičnim akrobacijama. No tada ga iz Hollywooda pozovu da nastupi u ratnom epu...

Robert Redford glumi Walda Peppera, pilota veterana 1. svjetskog rata, koji 1926. zarađuje za život putujući zemljom i izvodeći vratolomne akrobacije dvokrilcem "Curtiss JN-4". On preuveličava svoje ratne pustolovine koliko zbog ispunjenja svojih maštarija toliko i zbog svoje publike, tvrdeći da je sudjelovao u zračnoj borbi s velikim njemačkim borbenim pilotom Ernstom Kesslerom.

Njegov najbolji prijatelj Ezra Stiles radi na konstrukciji jednokrilca koji će moći izvoditi opasnu vanjsku petlju koju Pepper namjerava prvi izvesti. S padom zanimanja za zračne akrobacije, pilot je primoran udružiti se s dobrodušnim bivšim suparnikom Axelom Olssonom. No, teško razdoblje za pilote nastavlja se pa se stoga pridružuju letećem cirkusu. Nakon što se dogodi tragedija, Pepper mora odgovarati pred avijatičarskim vlastima.

Bez straha Waldo i Axel odlaze u Hollywood koji buja, a Waldo uzima i novo ime kako bi zaobišao svoju zabranu leta. Unajmljeni su kao piloti u filmu o Kesslerovim junačkim pothvatima, a Waldu se napokon ukaže prilika da upozna i leti sa svojim mitskim suparnikom, ovaj put zapravo.


Komentari (0)

Foto