Ljubavni san (2007)

LOVE'S UNFOLDING DREAM (Originalni naziv)

drama povijesni

Mladi odvjetnik zagleda se u ambicioznu djevojku sa farme koju zanima medicina

 
Režija: Harvey Frost
Scenarij: Michael London Jr., Cynthia Kelly
Uloge: Scout Taylor-Compton, Patrick Levis, Erin Cottrell, Dale Midkiff, ...

Filmografija

Film je snimljen prema istoimenoj knjizi Janette Oke (rođ. 1935. u Kanadi), autorice koja je napisala niz romana i priča koji su pretočene u TV filmove, a svi u naslovu imaju riječ "love" - Love's Enduring Promise, Love's Christmas Journey, Love's Unending Legacy, Love's Everlasting Courage - i govore o istim likovima u jednom malom mjestu u 19. stoljeću u Americi. Smatraju je autoricom koja je nenadmašena u pripovijedanju romantičnih povijesnih priča s obiteljskom tematikom.

Belinda Tyler (S. Taylor-Compton), posvojena kći Missie LaHaye (E. Cottrell), drugačija je od svojih vršnjakinja. Iako živi na farmi, vrlo je obrazovana i posebno je zanima medicina. Moli mjesnog liječnika dr. Jacksona (R. Pine) da je primi za pomoćnicu, a on pristaje. Kad u mjesto stigne kočija s bogatom gospođom Stafford Smith (N. Linehan Charles), koja je na putu pretrpjela moždani udar, Belinda je ta koja je uporno njeguje i vježba kako bi se što prije oporavila i izliječila oduzetost. U to isto vrijeme iz New Yorka stiže mladi odvjetnik Drew Simpson (P. Levis), koji je od strica naslijedio farmu. Kako ništa ne zna o poslovima na farmi, za pomoć moli susjeda Clarka Davisa (D. Midkiff). Neće proći dugo dok mu za oko ne zapne lijepa Belinda, a ona, iako se i njoj sviđa Drew, izbjegava zbližavanje, jer zna da on dolazi iz svijeta koji ona jedva može i zamisliti. Iz zahvalnosti što ju je njegovala gospođa Stafford Smith poziva Belindu da s njom ode u Boston i ondje studira medicinu...
Autorica Janette Oke prema čijem istoimenom romanu je snimljen ovaj film je nenadmašena u pripovijedanju romantičnih povijesnih priča s obiteljskom tematikom. Za tri filma prema svojim knjigama podijelila je s autorskom ekipom nagradu Camie za moralnost: Love's A Long Journey, Love Comes Softly i Love's Enduring Promise.

Komentari (0)

Foto