Kad srce progovori (1994)

SEASONS OF THE HEART (Originalni naziv)

drama

Urednica izdavačke kuće nevoljko preuzima brigu o unuku kojeg je ostavila majka ovisnica

 
Režija: Lee Grant
Scenarij: Robbyn Burger
Uloge: Caroll Burnett, George Segal, Eric Loyd, Malcolm McDowell, Jill Teed

Filmografija

Dramu o majci ovisnici koja ostavlja dječaka za kojeg brigu nevoljko preuzima baka nosi troje glumaca: Carol Burnett, George Segal i umiljati Eric Loyd, a izvrstan je u epizodnoj ulozi Malcolm McDowell.

Ellen (J. Teed) ima sedmogodišnjeg sina Davida (E. Loyd). Ovisnica je i ma koliko voli svoje dijete, droga upravlja njezinim odlukama. Zbog droge je izgubila i posao. U trenutku krize odlazi od kuće, a sina ostavlja susjedima, kojima za svaki slučaj ostavlja broj telefona svoje majke. Vivian (C. Burnett), Ellenina majka, udana je za Ezru Goldstinea (G. Segal), koji joj je bio ljubavnik još dok je bila u braku s bivšim mužem, Elleninim ocem. Ona je urednica u izdavačkoj kući i priprema knjigu svojeg prijatelja, darovitog pijanca Alfreda (M. McDowell). Kad joj Ellenini susjedi dovedu sedmogodišnjeg unuka Davida, nije oduševljena. Dan po dan, maleni David postajat će dio njezinog i Ezrinog života i dati joj toplinu koju odavno nije osjetila. Kad se Ellen poslije pet mjeseci vrati i traži Davida natrag, Vivian joj to ne dopušta...

Eric Lloyd, dječja zvijezda još od svoje druge godine, za ulogu Davida bio je nominiran za nagradu Young Artist. Zaista, rijetko je na filmu vidjeti dijete koje se tako spontano ponaša pred kamerama. O C. Burnett može se reći da je glumica, komičarka i pjevačica, "kraljica televizijske komedija", koja pet desetljeća zabavlja televizijsku publiku, pet puta dobila je nagradu za najbolju komičarku (American Comedy Award), za uloge u serijama The Marriage Fool i Mad About You, te za šou Julie and Carol Together Again; osvojila je i pet Emmyja za Mad About You i za Carol Burnett Show tri godine zaredom, za koji je osvojila i pet Zlatnih globusa. Radi i sada, pa je televizijski gledatelji mogu gledati u serijama Zakon i red, Glee, Kućanice, Sva moja djeca itd.


Komentari (1)

Foto