Otrov (1991)

POISON (Originalni naziv)

horror drama

Omnibus od tri zastrašujuće sumorne priče o psihopatu, bizarnom znanstveniku i zatočeniku

 
Režija: Todd Haynes
Scenarij: Todd Haynes
Uloge: Scott Renderer, James Lyons, Edith Meeks, Millie White, Buck Smith, ...

Filmografija

Omnibus film Poison američkoga redatelja Todda Haynesa (najpoznatijega kao redatelja kultnog filma Velvet Goldmine) originalno je djelo; kombinacija filma strave, drame i filma koji razmatra temu homoseksualnosti, djelomično bazirano na nekim pričama poznatog francuskog pisca Jeana Geneta.Sumorne atmosfere, priča djeluje zastrašujuće, no vrlo realistično u pojedinim segmentima.

Kratki film naslovljen Hero razmatra strahotan slučaj Richieja, psihopata koji je sa sedam godina ubio vlastite roditelje. Film pokušava rasvijetliti razloge koji su ga na to naglnali, uključujući i izjave njegove učiteljice, kao i nekih očevidaca. Film Horror bavi se slučajem bizarnog znanstvenika koji, vjerujući da je pronašao eliksir za ljudsku seksualnost, završi kao čudovišni ubojica nakon što ga popije. U priči Homo, čija se radnja zbiva u državnom zatvoru, zatočenik se zbližava s muškarcem s kojim dijeli ćeliju, a kojega otprije poznaje. No, njihov odnos vrlo je zamršen, budući da se junak sjeća nekih slika iz djetinjstva...

Film je dobio pozitivne kritike, hvalili su režijsku originalnost, a dovode ga u vezu i s počecima tzv. New Queer Cinema, nezavisnog pokreta koji je nešto kasnije zavladao u svjetskom filmu.


Komentari (2)

Foto