Slučajno prijateljstvo (2008)

AN ACCIDENTAL FRIENDSHIP (Originalni naziv)

drama

Predana mlada policajka sprijateljuje se s njujorškom beskućnicom koja ima samo dva psa

 
Režija: Don McBrearty
Scenarij: Anna Sandor
Uloge: Chandra Wilson, Kathleen Munroe, Gabriel Hogan, Alison Sealy-Smith, ...

Filmografija

Film je nadahnut istinitim događajima. Izvrsna C. Wilson za ulogu Yvonne osvojila je nagradu Prism, a nominirana je bila za Emmy i Imogen Award. Film je bio nominiran kao najbolji za nagrade Prism i Imogen.

Yvonne (C. Wilson) je njujorška beskućnica koja ima samo dva psa BeeBee i ManMana i nešto odjeće koju sa sobom vozi na kolicima. Novcem koji uspije skupiti ili zaraditi kupuje hranu za pse, a sama se hrani otpacima koje pronalazi u smeću. Najvrednije što ima jest zlatna olimpijska medalja njezinog pokojnog brata Gregoryja koju nosi oko vrata. U mislima razgovara s Gregoryjem, a na javi sa svojim psima i g. Wesom, koji je beskućnik kao i ona sama i njezin jedini prijatelj.

Tammy Baumann (K. Munroe) mlada je policajka koja je tako posvećena svom poslu da za osobni život nema vremena. K tome, boji se prevelike bliskosti s muškarcima i zazire od onih koji su previše zgodni i imaju previše samopouzdanja. U jednom obilasku grada sretne Yvonne s njezina dva psa i ponudi joj pomoći s nešto odjeće i hrane za pse, no Yvonne to odbija. Tammy dozna gdje je Yvonne našla prenoćište, u jednoj napuštenoj kući, bez grijanja i bez struje, pa joj pred vratima ostavlja vreću pseće hrane i zimski kaput. Yvonne vraća darove i upozorava Tammy da ne želi milostinju. Tek kad joj je na spavanju ukradena dragocjena medalja, obraća se Tammy i prihvaća njezinu pomoć. No, najveće nedaće tek stižu, koje će biti iskušenje i potvrda da je život vrijedan življenja...
 


Komentari (0)

Foto