Chateau Monty (2008)

CHATEAU MONTY (Originalni naziv)

dokumentarni

Vrstan vinski kritičar, Monty Waldin upušta se u četverogodišnji projekat proizvodnje organskog vina

 
Režija: Ant Palmer
Scenarij:
Uloge: Geoffrey Palmer, Monty Waldin

Filmografija

Vrstan vinski kritičar i pisac, Monty Waldin, odlučio je primijeniti vlastiti savjet uloživši sve što ima kako bi se posvetio biodinamičkoj proizvodnji vina u ruralnoj Francuskoj. Ima tek nešto više od četiri godine da pretvori četiri hektara zemljišta u traženo organsko vino. Može li "zločesti dečko" vinarstva ostvariti uspjeh ili će se suočiti s financijskim krahom?

Monty Waldin, 39-godišnji pisac, čovjek je koji slijedi svoj san. Napušta svoj život u Engleskoj i cjelokupnom ušteđevinom kupuje maleni vinograd na jugozapadu Francuske kako bi proizvodio vlastito vino.

Čini se da nema mnogo izgleda za uspjeh, no unatoč podsmjehu nekih enologa, Monty je odlučan u namjeri da svoju lozu uzgoji biodinamički, bez kemikalija i strojeva, oslanjajući se umjesto toga na planetarni ritam i Mjesečev utjecaj. Monty nema poslovnog iskustva i uvijek mu nedostaje novaca pa čak i njegova djevojka iz Italije izražava nevjericu.

Posljednje dvije godine kamere prate Montyja u odlučnim i energičnim nastojanjima da ostvari najveću avanturu svoga života.


Komentari (0)

Foto