Četvrt mission (2009)

La mission (Originalni naziv)

drama

Bivši kriminalac šokiran je otkrićem da je njegov sin jedinac homoseksualac

 
Režija: Peter Bratt
Scenarij: Peter Bratt
Uloge: Benjamin Bratt, Alex Hernandez, Christopher Borgzinner, Cesar Gomez

Filmografija

Reformirani zatvorenik i liječeni alkoholičar Che trudio se iskupiti za ranije pogreške i dobro postupati prema sinu jedincu Jesu kojeg je sam odgojio. Cheov put do iskupljenja je na iskušenju kad otkrije da je Jes "gay"...

Odrastajući u četvrti Mission u San Franciscu, Che Rivera (Benjamin Bratt) morao je uvijek biti čvrst kako bi preživio. On je utjecajan čovjek, štovan u latino četvrti Mission zbog svoje muževnosti i snage, kao i zbog svog hobija – izrade prekrasnih automobila s niskim težištem. Istovremeno Che ulijeva strah zbog svojih uličnih manira i divlje naravi. Reformirani zatvorenik i liječeni alkoholičar, Che je marljivo radio kako bi se iskupio za ranije pogreške i dobro postupao prema svom ponosu i diki: sinu jedincu Jes kojeg je morao sam odgojiti nakon što mu je umrla žena.

Cheov put ka iskupljenju nađe se na kušnji kada otkrije da je Jes "gay". U bijesu, Che divljački premlati Jesa te ga se odrekne. Izgubivši sina, izgubi i samog sebe. Izoliran i sam, Che uskoro shvati da mu njegov patrijarhalni ponos ne znači ništa. Kako bi dokazao svoju ideju o muževnosti, izgubio je ono što mu je bilo najvažnije – sinovu ljubav. Kako bi preživio u svom kraju, Che se uvijek oslanjao na svoje šake. Kako bi preživio kao potpun čovjek, morat će prihvatiti dio sebe koji nikad nije pokazao.


Komentari (0)

Foto