Sinovi i očevi (2012)

SINOVI I OČEVI (Originalni naziv)

dokumentarni

Serijal prati intimne priče mladića koji su odrasli bez očeva

 
Režija: Damir Čučić
Scenarij: Frans Jennekens
Uloge:

Filmografija

Serija Sinovi i očevi - propušteno vrijeme eurovizijska je koprodukcija javnih televizija Nizozemske, Švedske, Belgije, Španjolske, Italije i Hrvatske što je posebno zanimljivo HTV-ovim autorima. Naš će dokumentarac, naime, biti emitiran ne samo na Hrvatskoj televiziji, već će ga vidjeti gledatelji svih koprodukcijskih partnera u šest europskih zemalja, a zanimljivo je da ga je režirao ovog ljeta u Puli jedan od naših najnagrađivanijih redatelja - Damir Čučić.

Još jedan dokumentarni serijal nastao u koprodukciji šest europskih javnih televizija stiže na HTV!

Sinovi i očevi - propušteno vrijeme u sedam polusatnih emisija prati mladiće u ranim dvadesetim godinama, koji su odrastali bez očeva, a ta im je činjenica postala opterećenje i svojevrsna opsesija. Svi oni žele otkriti svoje korijene i razloge zašto su ih očevi napustili, ili nisu za njih pokazivali zanimanje, ili su, pak, u međunacionalnim sukobima stradali.

Potresne, intimne priče otkrivaju neobične sudbine: današnji zastupnik švedskog parlamenta pokušava stupiti u kontakt s roditeljima mudžahedinima, Nizozemac surinamskog podrijetla odlučio je suočiti se s ocem nakon više od 20 godina, Belgijanac odlazi u Ruandu upoznati očevu obitelj, a naš Mario Bobinec kreće u uzbudljivu potragu za identitetom...


Komentari (0)

Foto