Ciča zima (2001)

THE LAND BEFORE TIME VIII: THE BIG FREEZE (Originalni naziv)

animirani obiteljski fantastika

Junaci animiranog serijala Zemlja daleke prošlosti u novoj snježnoj pustolovini

 
Režija: Charles Grosvenor
Scenarij: John Loy
Uloge: Thomas Dekker, Kenneth Mars, Anndi McAfee, Aria Noelle Curzon, ...

Filmografija

Nakon svih nevjerojatnih pustolovina iz prethodnih nastavaka, junaci animiranog serijala Zemlja daleke prošlosti u osmom su dijelu ove filmske bajke doživjeli novu. I to u bijelom!

Velikoj dolini sprema se veliko iznenađenje. I dok Maloj Šapi nitko ne vjeruje da je protekle noći vidio prve snježne pahulje u životu, najzelenije mjesto na planetu uskoro će u potpunosti prekriti duboki snijeg. Mladunčad se raduje, ali se odrasli ljute na starog gospodina Učosaura koji ih nije poučio da se nešto takvo može dogoditi. Uz to, Čičko se pridružuje krdu šiljatorepih dinosaura koji odlaze iz Velike doline u potrazi za hranom. Prvo Ducky, a zatim i Mala Šapa, Sara, Petrica i gospodin Učosaur kreću za Čičkom ne sluteći da ih usred snijega čeka novi obračun s opasnim oštrozubim...
Scenarij i ovog nastavka djelo je Johna Loya (serija Štrumfovi), a i režije se ponovno prihvatio Charles Grosvenor iza kojega je najveći broj filmova u serijalu. Izvorna sinkronizacija zasluženo je nagrađena priznanjem Young Artist Award pri čemu treba istaknuti mladog glumca Jeremyja Suareza koji će svoj glas uspješno posuditi i liku Kode u hitu "Legenda o medvjedu". U filmu također nastupa i dobitnik Emmyja Robert Guillaume (Benson, Soap) kao Učosaur. Tri nove pjesme u serijalu "The Mad Song", "Family" i "The Lesson" djelo su provjerenog tandema Michele Brourman i Amanda McBroom. Zanimljivo je da su u osmom dijelu autori priče podjednaki prostor dali i Maloj Šapi i njegovim prijateljima, pa su tako u središtu Čičko i Ducky, odnosno njihovo prijateljstvo koje neće prekinuti ni "ciča zima" usred Velike doline. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Komentari (0)

Foto