Flower i Garnet (2002)

FLOWER & GARNET (Originalni naziv)

drama

Priča o unesrećenom životu jedne tugom mučene obitelji nakon smrti majke

 
Režija: Keith Behrman
Scenarij: Keith Behrman
Uloge: Callum Keith Rennie, Jane McGregor, Colin Roberts, Alisha Penev, ...

Filmografija

Približavajući nam život jedne tugom mučene obitelji maloga kanadskog mjesta bez imalo uljepšavanja ili ublažavanja, "Flower i Garnet" projekt je ljubavi redatelja i scenarista Keitha Behrmana, koji je uspio snimiti izvrsnu dramu kroz čiji se čemer i mrak do kraja filma ipak uspiju probiti barem sitne zrake sunca...

"Flower i Garnet" djetinjstvo provode u kući bez smijeha, sve dok njihov otac ne shvati kako ih je, jednako koliko i smrt majke, unesrećila i njegova nesposobnost da se sa svime nosi.

Garnet (Colin Roberts) i Flower (Jane McGregor) odrasli su u okruženju suspregnutog očaja i neizdržive krivnje. Nakon što im je umrla majka, njihov otac Ed (Callum Keith Rennie) samo besciljno luta kroz život, ne pokazujući nimalo interesa za svoju djecu. Osmogodišnji Garnet trudi se shvatiti svijet oko sebe, dok šesnaestogodišnja Flower ljubav traži u vezi s novim dečkom. Prisiljen Garnetu biti i pravi, a ne samo biološki otac, Ed dječaku kupuje pušku te konačno počinje iskazivati i stvarne osjećaje.

Najzaslužniji za uvjerljivost filma bez pogovora je Callum Keith Rennie kao neutješni Ed, koji nikako ne shvaća kako nakon ženine smrti mora biti duplo jači, kako za sebe, tako i za svoju djecu.


Komentari (1)

Foto