Među svojima (2010)

FAMILY GATHERING / YOU LUCKY DOG (Originalni naziv)

drama

Vrativši se kući na farmu mlada dizajnerica pokušava pomoći obitelji prebroditi krizu

 
Režija: John Bradshaw
Scenarij: Kevin Commins
Uloge: Natasha Henstridge, Harry Hamlin, Anthony Lemke, Lawrence Dane, Geri Hall

Filmografija

Ovaj izvrstan obiteljski film jednostavne priče govori o jednostavnim životnim ciljevima koji se ostvaruju radom, upornošću i vjerom u njihovu ostvarivost i o načinu života koji donosi istinsko zadovoljstvo.

Lisa (N. Henstridge) je kao mlada otišla od kuće u New York, kako bi ostvarila ono što je željela: biti dizajnerica odjeće. Uspjela je i ostvarila planove, no New York je grad koji, koliko daje, toliko i uzima - energije, vremena, mira. Kad se vrati kući na majčin pogreb, Lisa odluči ostati neko vrijeme na farmi. Tome se čude njezine stare prijateljice i susjedi, a još više otac (L. Dane) i brat Jim (H. Hamlin). Jim vjeruje da se Lisa odvikla od života na farmi i od napornih poslova, no to ne uspijeva uništiti Lisin entuzijazam. Kriza je i farma ne donosi prihod kao prije, pa Lisa želi pomoći bratu. Nagovara ga da umjesto da prodaje ovčju vunu po niskim cijenama prodaje pređu ili, još bolje, gotovo proizvod - pletenu odjeću. Brat je sumnjičav i neprilagodljiv, a još više problema ima s ocem. Međutim, na pogrebu je upoznala mladoga veterinara (A. Lemke) s kojim je njezina pokojna majka surađivala...

U glavnoj je ulozi nama manje poznata ali izvrsna kanadska glumica N. Henstridge (Species, Would Be Kings, Ubojica mekog srca), koja je za TV i filmske uloge osvojila više nagrada, nagradu Gemini za seriju Would Be Kings, te nagradu za glumačka dostignuća u Temeculi.


Komentari (0)

Foto