Ocean straha (2007)

Ocean of Fear: Worst Shark Attack Ever (Originalni naziv)

drama dokumentarni

Istinita priča o preživljavanju mornara potopljenog ratnog broda od napada morskih psina

 
Režija: Richard Bedser
Scenarij: Richard Bedser
Uloge: Richard Dreyfuss, Simon Lee Phillips, Philip Rosch, Chris Mack, ...

Filmografija

Zahvaljujući filmu „Ralje", remek-djelu Stevena Spielberga iz 1975. godine, priča o strašnim napadima morskih pasa na preživjele vojnike s broda Indianapolis postala je poznata diljem svijeta. Međutim, iza te slavne holivudske legende stoji izvanredna istina o preživljavanju, o stihijskog borbi između čovjeka, oceana i stotine bijelih psina.

Pred sam kraj Drugog svjetskog rata, japanska je mornarica torpednim raketama uništila američki ratni brod USS Indianapolis te ga za samo 12 minuta potopila na dno Tihog oceana. Od ukupno 1196 članova posade samo njih 317 je preživjelo raketiranje broda, potop, jezivu hladnoću oceana, glad i nemilosrdne napade morskih psina.

Za specijalni dugometražni dokumentarac "Ocean straha" neki od preživjelih vojnika odlučili su prisjetiti se strahovitih događaja koji su ih pratili u ta četiri dana i pet noći, a uz pomoć Georgea H. Burgessa, poznatog istražitelja morskih pasa, pokušat će se utvrditi razlozi njihovih brutalnih napada na vojnike te objasniti tehniku preživljavanja takvih napada.


Komentari (1)

Foto