Najbliža rodbina (1989)

IMMEDIATE FAMILY (Originalni naziv)

drama

Priča o paru koji želi imati dijete te mladoj djevojci koja možda ima ključ njihove sreće

 
Režija: Jonathan Kaplan
Scenarij: Barbara Benedek
Uloge: Glenn Close, James Woods, Mary Stuart Masterson, Kevin Dillon, ...

Filmografija

Da su najteže odluke one koje donosimo srcem, pokazuje nam topla drama redatelja Jonathana Kaplana o ljudima koji znaju kako im najveću sreću može donijeti isključivo neposredna obitelj. Linda (Glenn Close) i Michael Spector (James Woods) ne mogu imati djece, s čime se nikako ne mogu pomiriti, pa pristaju i na brojne ponižavajuće opetovane pretrage, nadajući se kako se radi o velikoj grešci, ali uzalud...

No, iako nemaju djece, Spectorovi imaju sve što bi roditelji trebali imati, čega je svjesna i sedamnaestogodišnja Lucy (Mary Stuart Masterson), trudna djevojka koja se boji kako ona i dečko Sam (Kevin Dillon) neće djetetu moći pružiti sve što mu treba. Međutim, dolaskom dana kada bi se trebala odreći bebe, Lucy se ne može prisiliti na taj veliki korak.

Pričajući priču o paru koji očajnički želi imati dijete te mladoj djevojci koja možda ima ključ njihove sreće, drama „Neposredna obitelj“ slavnog redatelja Jonathana Kaplana ni jednog trena ne upada u zamku pretjeranog dramatiziranja i naglašavanja njihove nesreće, nego radnju razvija i uz pomoć humora i vedrine.

Veterani Glenn Close i James Woods odlični su kao obitelj Spector, no potpuno je jasno kako se je Mary Stuart Masterson i ovom ulogom prije dvadesetak godina pokazala jednom od najvećih holivudskih nada.

 


Komentari (0)

Foto