četvrtak, 25.04.2024 12:20

Divlja Kina s Rayom Mearsom (2021)

Wild China with Ray Mears (Originalni naziv)

dokumentarni

itelj prirode Ray Mears kreće u uzbudljivu azijsku pustolovinu

sez.1 ep.6Ray istražuje najveću preriju na svijetu na Tibetanskoj visoravni u regiji Qinghai i u potrazi je za medvjedima. Posjećuje samostan Shungu, gdje medvjedi dolaze jesti redovničku hranu.
 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Ray Mears

Filmografija

Upoznajte se s čudesnim životinjskim svijetom koji živi u Kini te otkrijte kakav je odnos lokalnog stanovništva s ovom veličanstvenom zemljom u ovoj sedmodijelnoj seriji.

Britanski publicist, TV voditelj i ljubitelj prirode Ray Mears istražuje sedam različitih kineskih krajolika, uključujući bujne kišne šume, visoravni, vapnenački krš i dramatične planine. Ray nas upoznaje s čudesnim životinjskim svijetom koji živi u Kini i otkriva jedinstven odnos koji lokalno stanovništvo ima sa svojom veličanstvenom zemljom. Rayeva uzbudljiva azijska pustolovina započinje u glavnom gradu Pekingu. Na ulicama s drvoredima otkriva kako je u više od četrdeset godina masovni program sadnje stabala pretvorio Peking u jedan od najzelenijih svjetskih gradova. Ray istražuje i Kineski zid te doznaje sve o projektu koji bi na to područje trebao vratiti divlje leoparde. Zatim odlazi u kinesku tropsku džunglu kod Xishuangbanne u provinciji Yunnan – u regiji koju nazivaju kineskom Amazonom i u kojoj žive neki od najmanjih kukaca i najvećih životinja u Kini. Uz medosase i zlatne paukove, Ray otkriva i najveću životinju u zemlji – divljeg azijskog slona – te doznaje više o naporima da se čim više tih spašenih divova vrati u divljinu. U nastavku serije Ray posjećuje slavni kineski Centar za istraživanje i skrb o pandama, gdje upoznaje ekipu koja vodi projekt vraćanja velikih panda u divljinu te prati označene pande kroz udaljena područja maglovitih šuma Nacionalnog parka Longxi Hongkou. Zatim odlazi u Nacionalni rezervat prirode Sanjiangyuan na rubu Tibetanske visoravni u provinciji Qinghai, koji je trebao postati prvi kineski nacionalni park: kineski Yellowstone! Ray upoznaje i nomadsku obitelj koja uzgaja jakove te se pridružuje zaštitaru prirode Terryju Townshendu u potrazi za neuhvatljivim snježnim leopardom.

Komentari (0)

Foto