Plaćenici 2 (2012)

The Expendables 2 (Originalni naziv)

akcija

Najveći frajeri svih vremena opet zajedno

 
Režija: Simon West
Scenarij: Richard Wenk, Sylvester Stallone
Uloge: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jason Statham, ...

Filmografija

Snimljen s budžetom od 100 milijuna dolara te zaradom tri puta većom, film nam neće otkriti smisao života, ali će nam pružiti prvoklasnu zabavu iz ruku najvećih akcijskih junaka koji su se pojavili na filmskom platnu. Drugi dio je bio i bolje primljen od strane kritičara.

Vođa plaćenika Barney Ross (Sylvester Stallone), stručnjak za borbu noževima Lee Christmas (Jason Statham), ekspert za borbu prsa o prsa Yin Yang (Jet Li), specijalist za teško naoružanje Hale Caesar (Terry Crews), stručnjak za postavljanje eksploziva Toll Road (Randy Couture), brzopotezni Jensen (Dolph Lundgren), snajperist Billy The Kid (Liam Hemsworth) te novak i Rossov štićenik odlaze u misiju u Nepal spasiti dr. Zhoura (Wenbo Li), kojeg drže otmičari te usput spašavaju plaćenika Trencha (Arnold Schwarzenngger). Nakon povratka u New Orleans, Billy govori Rossu da se planira povući iz posla i živjeti s djevojkom. Kasnije je Ross prisiljen prihvatiti novu misiju, u koju ga šalje CIA-in agent Mr. Curch (Bruce Willis). Zadatak je odlazak u Rusiju i izvlačenje nečega što se nalazi u zrakoplovu koji se srušio.
Redatelj Simon West je preuzeo nastavak drugog dijela koji je nastao na inicijativu i iz pera Sylvestera Stallonea, ali i Richarda Wenka, u kojem je Stallone ponovno okupio najveću akcijsku skupinu našeg vremena, ali vjerojatno i svih vremena. Osim njega, tu su Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Arnold Schwarzenngger, Scott Adkins.

Komentari (14)

Foto