Srce i duša (2010)

Any Human Heart (Originalni naziv)

drama

Ljudski putovi su nepredvidljivi, a srce je prevrtljivo

 
Režija: Michael Samuels
Scenarij: Wiliam Boyd
Uloge: Jim Broadbent, Matthew Macfadyen, Sam Claflin, Hayley Atwell, Conor Nealon

Filmografija

Izvrsna televizijska mini serija “Srce i duša”, nagrađena 2011. cijenjenom nagradom BAFTA, ekranizacija je romana Williama Boyda koji prati turbulentni život pisca od 20-tih do 80-tih godina, od Oxforda, Pariza, New Yorka i Londona, kada upoznaje Ernesta Hemingwaya, Iana Fleminga te vojvodu i vojvotkinju od Windsora. Roman, pa tako i serija, otkrivaju nam da su sudbine i životi označeni slučajnostima i srećom, ali i potezima i izborima koje činimo.

Godina je 1920. Logan Mountstuart (Sam Claflin, Matthew Macfadyen, Jim Broadbent) student je iz Oxforda koji želi postati veliki pisac. Iako je obećao ocu na umoru da će nastaviti obiteljski posao, tj. voditi firmu za proizvodnju usoljene govedine, susret s Ernestom Hemningwayom (Julian Ovenden) bio je taj koji ga je odredio i rasplamsao mu strast prema pisanju.

Radeći kao novinar za vrijeme građanskog rata u Španjolskoj, Logan se povjerava Hemingwayu. Objavom Drugog svjetskog rata, Logana kao britanskog agenta regrutira Ian Fleming (Tobias Menzies), a zbog službe i zadataka put ga vodi do vojvode (Tom Hollander) i vojvotkinje od Windsora (Gillian Anderson). I dok cijeli svijet grca u ludilu rata, Loganov obiteljski život sa suprugom Frey (Hayley Atwell) i kćeri Stellom (Poppy Epstein) naprosto cvate.

No sreća nije dugotrajna, ali Logan i nakon osobne tragedija ubrzo ponovno pronalazi uspjeh i zadovoljstvo u umjetničkom svijetu New Yorka. Nakon smrti u obitelj vraća se u London, gdje susreće Peterovu (Samuel West) treću ženu Gloriju (Kim Cattrall) i pokušava se nositi s gubitkom.


Komentari (0)

Foto