Ključni čovjek (2011)

The Key Man (Originalni naziv)

komedija triler drama

Očajni prodavač osiguranja uvučen je u prljavu igru dvojice sumnjivih likova

 
Režija: Peter Himmelstein
Scenarij: Peter Himmelstein
Uloge: Hugo Weaving, Brian Cox, Jack Davenport, Ben Shenkman

Filmografija

Sitni agent osiguravajuće tvrtke izgubi povjerenje u svoje sposobnosti i padne na ubojiti šarm propalog glumca i ostarjeloga židovskog gangstera kojima treba pijun za prijevaru osiguranja koja neće dobro završiti.

U Novoj Engleskoj godine 1975. Bobby Scheinman radi kao prodavač osiguranja, ali u tome nije baš uspješan. Prijeti mu otkaz, a supruga mu čezne za boljim životom, pa Bobby smišlja način kako preko noći ostvariti "američki san". Kada upozna Irvinga i Vincenta, dvojicu naoko imućnih poslovnih ljudi, pomisli kako mu se želja ostvaruje.

Vincenta zanima polica osiguranja kojom bi osigurao svoj posao u slučaju da on ili njegov partner Charles umru. Vincent želi navedenu policu kao jamstvo za kredit kojim će kupiti klub "Boston Red Sox". Ali polica ima jednu manu – oba partnera trebaju potpisati ugovor, a Vincent to želi izbjeći. Opijen Vincentovim glamuroznim životom, Bobby predloži da sastavi lažnu policu. Ali kad Bobby otkrije da je Irving opasni kriminalac, a da su Vincent i Charles bivši ljubavnici, shvati kako Vincent namjerava ubiti Charlesa i prisvojiti novac od osiguranja.

U strahu za svoju obitelj, Bobby očajnički pokuša nadmudriti zlikovce, ali samo još više pogorša cijelu situaciju.


Komentari (0)

Foto