Bijela Masajka (2005)

Die weisse Massai / The White Massai (Originalni naziv)

drama romantika

Priča o (ne)mogućoj ljubavi mlade Švicarke i ratnika afričkog plemena Samburu

 
Režija: Hermine Huntgeburth
Scenarij: Johannes W. Betz, Corinne Hofmann
Uloge: Nina Hoss, Jacky Ido, Katja Flint, Antonio Prester, Janek Rieke, ...

Filmografija

Die weisse Masai dojmljiva je psihološka drama utemeljena na istoimenom romanu nastalom po stvarnom slučaju mlade žene, Corinne Hofmann, koja je napustila rodnu Švicarsku i cijeli dotadašnji život te se udala za ratnika afričkog plemena Samburu. Snimljen na autentičnim lokacijama, originalnog prikaza života plemena Samburu te vrlo dobro uklopljene priče o (ne)mogućoj ljubavi Afrikanca i Švicarke, film je vrlo uspjelo djelo.

Prilikom godišnjeg odmora u Keniji lijepa mlada Švicarka Carola (N. Hoss) zaljubi se u Lemaliana (J. Ido), pripadnika plemena Samburu. Unatoč svijesti da se radi o osobi iz potpuno drugačije kulture, ona napusti svojega dotadašnjeg mladića i krene živjeti s Lemalianom u njegovom rodnom selu, kao član plemena koje živi sasvim tradicionalnim, gotovo primitivnim načinom života, u skladu s kojima se ritualno pije mlijeko s kozjom krvlju, a žene obrezuju. Dosađujući se, Carola proda svoju trgovinu u rodnoj zemlji i otvori istu takvu u selu. Uskoro, ona zatrudni te se vjenča s Lamalianom. Iako se supružnici vole, a njegova je obitelj prihvaća, kulturološke razlike ipak neće biti zanemarive. Naprotiv, kako vrijeme prolazi, sve će se više nametati kao nepremostiv problem...

U filmu glumi izvrsna njemačka glumica Nina Hoss (Elementarne čestice) te francuski glumac afričkog podrijetla Jacky Ido (Nemilosrdni gadovi). Film je, kao i knjiga, privukao velik broj gledatelja, a i kritičari su ga pozitivno ocijenili.


Komentari (6)

Foto