Kino Flamingo (2001)

THE FLAMINGO RISING (Originalni naziv)

drama

Vizionar sa ženom i dvije posvojene Korejke želi ostvariti san o najvećem drive-in kinu

 
Režija: Marta Coolidge
Scenarij: Richard Russo
Uloge: William Hurt, Brian Benben, Elizabeth McGovern, Olivia Oguma, ...

Filmografija

Ovu izvrsno napisanu i režiranu priču o jednom vremenu i o jednom neobičnom čovjeku pripovijeda Abraham Jacob u prvom licu, što filmu daje autentičnost i bliskost s gledateljem. Film je nastao prema romanu Larryja Bakera, a uz filmske zvijezde W. Hurta i E. McGovern, najšarmantniju je ulogu dao B. Benben kao Hubert Lee.

Šezdesete su godine. U Jacksonvilleu na Floridi Hubert (B. Benben) i Edna Lee (E. McGovern) žele ostvariti svoj san. Hubert Lee za neke je vizionar, a za neke čudak. Za svoju obitelj on je voljeni muž i otac. Imaju dvoje djece, Louise Janine (O. Oguma) i Abrahama Jacobe (C. Larkin), dvoje malih Korejaca koje je Hubert donio iz Korejskog rata, spasio ih je iz sirotišta u kojemu nisu imali prevelike izglede da prežive. Hubertov je san najveće drive-in kino na svijetu s najvećim platnom na svijetu. Izabrao je najbolji položaj u mjestu, uz obalu i kino je brzo počelo nicati. No, njihov je prvi susjed pogrebnik Turner Knight (W. Hurt), kojemu je to isto zemljište trebalo za groblje. Nisu se mogli naći oprečniji susjedi: raspjevani, rasplesani i uvijek vedri Hubert s jedne strane, a s druge tmurni, ozbiljni Knight, koji je, da stvar bude gora, ostao udovac...

Film je režirala Martha Coolidge, darovita redateljica (Predstavljamo Dorothy Dandridge, Princ i ja, serije Seks i grad, CSI: Las Vegas) koja je do sada režirala više od četrdeset filmova i TV serija, koja je poznata i po odličnom radu s glumcima i prepoznavanju pravih talenata: ona je prva prepoznala golem glumački potencijal u Nicholasu Cageu, Valu Kilmeru i Jamesu Gandolfiniju.


Komentari (0)

Foto