četvrtak, 20.06.2024 15:20

Hamburg 112 (2007)

Notruf Hafenkante (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Intrigantne priče policijskih službenika i doktora koji rade u blizini hamburške luke

sez.1 ep.22Dadilja Nicole Hofer pojavljuje se očajna u Policijskoj postaji 21. Njezina štićenica, 10-godišnja Karlotta nije se nakon škole vratila kući. Smjesta započinje istraga, policija ispituje profesore, školske kolege i susjede te pretražuje sve putove i dječja igrališta. Nils i Melanie brinu se o majci. Inga Baxmann zabrinuta je i ne može objasniti nestanak. Majka reagira nervozno kada je Melanie ispituje o obiteljskoj situaciji. Ubrzo se ispostavlja da je Inga Baxmann vršila preveliki pritisak na svoju kćer. Karlotta je bila preopterećena. U pretresu dječje sobe Melanie nailazi na pisma koja je netko po imenu Balu pisao Karlotti. Tko je ta nepoznata osoba? U međuvremenu kolege Boje i Franzi prate trag prodavača novina Heinera Schlingmanna. U susjedstvu kruže glasine da se jako zanima za djecu. Možda previše. Sve se više sumnja na Schlingmanna nakon što Boje u njegovoj prodavaonici nalazi Karlottinu torbu za tjelesni odgoj, a muškarac se zapetlja u priču. 50-godišnjaka, koji prema izjavama svjedoka čudno promatra djecu, odvode u policijsku postaju. Drži li on Karlottu na nepoznatome mjestu? Clemens, 10-godišnji Karlottin prijatelj, leži nakon teške prometne nesreće u bolnici. Boje i Franzi ispituju dječaka koji je upadljivo suzdržan. Kada ga pitaju za ime Balu, on optužuje Schlingmanna za slanje tajanstvenih pisama koja je Karlotta primala. Vrijeme istječe. Svakom minutom nada je sve manja da će Karlottu pronaći živu.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Harald Maack, Sanna Englund, Gerit Kling, Fabian Harloff

Filmografija

Hitne i dramatične intervencije njihova su svakodnevica, a timski je rad ključan za rješavanje i najzahtjevnijih slučajeva.

Njemačka kriminalistička serija 'Hamburg 112' prati napetu i dinamičnu svakodnevnicu hamburških policajaca u ophodnji te liječnika hitne službe. Hitne i dramatične intervencije dio su njihove svakodnevice u kojoj često minute odlučuju o tome hoće li neka žrtva biti spašena ili počinitelj uhićen. Područje ophodnje policajaca iz Policijske postaje 21 proteže se od dijela grada Hamburger Hafenkante, preko Kieza na St. Pauliju do vila u Ulici Elbchaussee. Glavni policijski narednik Nils Meermann, njegova ambiciozna partnerica, viša policijska narednica Melanie Hansen, iskusni viši policijski narednik Bernd „Boje“ Thomforde te mlada policajka Franzi Jung čine, pod vodstvom načelnika postaje Martina Bergera, dva vrhunska tima u ophodnji. U bolnici Elb preko puta postaje radi liječnica hitne pomoći dr. Anna Jacobi. U hitnom bolničkom prijmu te u vozilu hitne pomoći uz nju su pomoćni liječnik Philipp Haase i medicinski tehničar Malte Olsen. Nils i Anna privatno su par te pokušavaju izgraditi zajednički život s Anninim 11-godišnjim sinom Oleom.

Komentari (0)

Foto