utorak, 18.06.2024 06:35

Hamburg 112 (2007)

Notruf Hafenkante (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Intrigantne priče policijskih službenika i doktora koji rade u blizini hamburške luke

sez.1 ep.15Nils i Melanie igrom slučaja postaju svjedoci pljačke banke koju su izveli 37-godišnji Georg Gruber i njegov mlađi brat Lars. Njihov pomagač koji je u srebrnom automobilu čekao braću ispred banke uspio je pobjeći. Tijekom pucnjave u banci jedan zaštitar i Lars bivaju teško ozlijeđeni. Na početku se čini da je bijeg dvojice braće nemoguć. Nils i Melanie su u međuvremenu pozvali specijalce kao pojačanje. I Boje i Franzi te ekipa hitne pomoći s dr. Annom Jacobi i medicinskim tehničarom Malteom jure na mjesto zločina. Međutim, akcija spašavanja krene po zlu. Georg i Lars predstave se Anni i Malteu kao ozlijeđeni taoci, ulaze u vozilo hitne pomoći te neprimjetno prolaze pokraj policije. Dok policija shvati što se dogodilo, vozilo hitne pomoći već je odavno nestalo. Raspisuje se tjeralica, no vozilu hitne pomoći nema ni traga. Policija čeka da braća učine kakvu pogrešku, ali više od toga ne može učiniti. Nilsu to nije dovoljno. U strašnoj je brizi zbog Anne i zajedno s Melanie traži indicije o identitetu otmičara. Za to moraju obvezno naći muškarca koji je vozio srebrni automobil.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Harald Maack, Sanna Englund, Gerit Kling, Fabian Harloff

Filmografija

Hitne i dramatične intervencije njihova su svakodnevica, a timski je rad ključan za rješavanje i najzahtjevnijih slučajeva.

Njemačka kriminalistička serija 'Hamburg 112' prati napetu i dinamičnu svakodnevnicu hamburških policajaca u ophodnji te liječnika hitne službe. Hitne i dramatične intervencije dio su njihove svakodnevice u kojoj često minute odlučuju o tome hoće li neka žrtva biti spašena ili počinitelj uhićen. Područje ophodnje policajaca iz Policijske postaje 21 proteže se od dijela grada Hamburger Hafenkante, preko Kieza na St. Pauliju do vila u Ulici Elbchaussee. Glavni policijski narednik Nils Meermann, njegova ambiciozna partnerica, viša policijska narednica Melanie Hansen, iskusni viši policijski narednik Bernd „Boje“ Thomforde te mlada policajka Franzi Jung čine, pod vodstvom načelnika postaje Martina Bergera, dva vrhunska tima u ophodnji. U bolnici Elb preko puta postaje radi liječnica hitne pomoći dr. Anna Jacobi. U hitnom bolničkom prijmu te u vozilu hitne pomoći uz nju su pomoćni liječnik Philipp Haase i medicinski tehničar Malte Olsen. Nils i Anna privatno su par te pokušavaju izgraditi zajednički život s Anninim 11-godišnjim sinom Oleom.

Komentari (0)

Foto