Kraljevna Ka'iulani (2009)

Princess Ka'iulani / Princess Kaiulani (Originalni naziv)

melodrama

Mlada havajska princeza usprkos teškim okolnostima dokazuje vrijednost vlastita naroda

 
Režija: Marc Forby
Scenarij: Marc Forby, Robert Payne
Uloge: Q'orianka Kilcher, Barry Pepper, Shaun Evans, Jimmy Yuill, Julian Glover, ...

Filmografija

"Barbarska kraljevna" dopadljiv je i dobro režiran film utemeljen na istinitom slučaju Ka'iulani, mlade havajske princeze. Iako je tragično preminula u ranim dvadesetima, ta je djevojka već u svoje doba postala simbolom hrabrosti i požrtvovnosti u službi svoje zemlje, površno prihvaćane kao nazadne kolonije.

London, viktorijanska era. Ka'iulani (Q'O. Kilcher) mlada je Havajka, posljednji izdanak kraljevske obitelji, koja je s trinaest godina poslana u Englesku na školovanje. Naime, tada njezinu zemlju zahvaćaju građanski nemiri, iza čega stoji stranka koja uživa podršku Amerikanaca. Oni ruše kralja, što Ka'iulani teško proživljava. Boravak u stranoj zemlji nimalo joj nije lagan: ljudi imaju prema njoj predrasude, neki se odnose prema njoj kao prema urođenici, a sve se dodatno zakomplicira kada se ona zaljubi u Clivea Daviesa (S. Evans), uglednog i poželjnog mladića. Rastrgana između vlastitih osjećaja i dužnosti prema svojem narodu, odluči poduzeti važan korak koji bi mogao poboljšati situaciju u njezinoj zemlji...

Zahtjevnu glavnu ulogu odlično je odigrala američka glumica Q'Orianka Kilcher, gledateljima poznata iz filma Novi svijet Terrencea Malicka, u kojem je utjelovila Pocahontas. Izvrsni su i ostali glumci, kao i scenografiju i kostimografiju.


Komentari (0)

Foto