Tigrov zaljev (1959)

TIGER BAY (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

12-godišnja djevojčica spletom okolnosti postaje svjedok okrutnog ubojstva iz ljubomore

 
Režija: J. Lee Thompson
Scenarij: John Hawkesworth, Shelley Smith
Uloge: John Mills, Horst Bucholz, Hayley Mills, Yvonne Mitchell, Megs Jenkins, ...

Filmografija

Drama britansko-američkog glumca, producenta, scenarista i redatelja J. Leeja Thompsona .Za režiju je Thompson nominiran za britansku nagradu BAFTA. Poljaka Bronika glumi poznati njemački glumac H. Bucholz.

Sišavši s broda u britanskoj luci Cardiff, mladi poljski mornar Bronik Korchinsky (H. Bucholz) hita u naručje voljene djevojke Anye (Y. Mitchell), svoje sunarodnjakinje kojoj je mjesecima slao novac da bi mogli započeti zajednički život. Na putu do djevojčina stana Bronik upozna simpatičnu Gillie (H. Mills), temperamentnu i emotivnu 12-godišnju djevojčicu koju djeca iz ulice ne primaju u svoje društvo. Gillie, siroče koje odgaja požrtvovna teta, gospođa Phillips (M. Jenkins), klinka je bujne mašte sklona izmišljanju i laganju.

Kad u njihovu stanu zatekne nesimpatičnu Christine (Shari), Bronik dozna da se Anya nedavno odselila. Budući da Gillie s gospođom Phillips živi kat iznad stana u koji se doselila Bronikova djevojka, znatiželjna djevojčica na povratku kući odluči kroz otvor za pisma na vratima Anyeina stana bolje upoznati simpatičnog došljaka. Iznenađeno otkrivši da se dvoje mladih svađaju, Gillie gleda kako Anya hladnokrvno Broniku u lice kaže da ga više ne voli, da je potrošila njegov novac, te da je u međuvremenu pronašla novog dečka, bogatog i elegantnog gospodina.

Nakon što Bronik u napadu ljubomore nasrne na Anyu, ona iz ladice izvuče pištolj koji joj mladić vješto otme i ustrijeli je pred Gillieinim očima. Kad se užasnuta djevojčica hitro sakrije među instalacijskim cijevima, Bronik upravo ondje odluči sakriti pištolj, te mu se pogled susretne s Gillieinim. Ubojica u strahu pobjegne, a djevojčica uzme pištolj i teti prešuti događaj. Istog dana u crkvi na misi prijateljima pokazuje oružje i ugleda Bronika.

 


Komentari (0)

Foto