srijeda, 03.07.2024 10:00

Katastrofe na gradilištima (2020)

Construction Fails (Originalni naziv)

dokumentarni

Što se zbiva kad se dogodi katastrofa na gradilištu

sez.1 ep.4Građevinske dizalice su kule na nebu, osim kad se sruše. Ispitujemo priče iz Seattlea, Bangkoka i New Yorka. Posjetit ćemo i Mexico City gdje je rušenje konzolnog dijela tržnog centra završilo na ulici. Što se točno dogodilo?
 

Pogledajte katastrofalne propuste na gradilištima diljem svijeta i saznajte više o opasnostima koje vrebaju u modernom graditeljstvu. Dizalice se prevrću, objekti urušavaju, a golemi strojevi otimaju se kontroli: čak i profesionalci griješe i katastrofe su ponekad neizbježne.

Ova serija razmatra kako i zašto dolazi do nekih od nezgoda i istražuje razmjere štete. Uz pomoć snimki s gradilišta diljem svijeta pokazat ćemo kojekakve nezgode i pozabaviti se mehanizmom i uzrocima teških propusta. Zaobilaženje sigurnosnih inspekcija, ignoriranje građevinskih propisa i loše planiranje samo su neki od uzroka tih katastrofa, no sve one imaju veliku cijenu. Od eksplozija manjih plinskih spremnika do podivljalih buldožera i propasti čitavih projekata, pokazujemo što se zbiva kad se dogodi katastrofa na gradilištu.

Komentari (0)

Foto