nedjelja, 23.06.2024 17:50

Drevno inženjerstvo (2020)

Ancient Engineering (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarna emisija upoznaje nas s najuzbudljivijim čudima inženjerstva iz davnina

sez.2 ep.10Ova epizoda prikazuje tehnička otkrića koja su dovela do mostova našeg modernog doba. Spajanje inače odvojenih krajeva omogućilo je zajednicama da putuju dalje no ikad prije.
 

Saznat ćemo više o tehnikama, materijalima i domišljatosti u pozadini svakog od tih čuda drevnog inženjerstva te sagledati njihovu fascinantnu i zanimljivu povijest iz novog kuta.

Ova dokumentarna serija upoznat će nas s najuzbudljivijim i najintrigantnijim čudima inženjerstva iz davnine, koja su nadahnula i utjecala na modernu tehniku. Svaka epizoda predstavlja jedno remek-djelo inženjerstva, znamenitosti poput piramida, Stonehengea, Velikog kineskog zida, Notre Damea i Taj Mahala. Serija kombinira zadivljujuće arhivske snimke, razgovore sa stručnjacima, dramatične rekonstrukcije i čudesne prizore iz zraka. Pritom se služi najnovijim spoznajama stečenim zahvaljujući tehnologijama koje otkrivaju tajne iz prošlosti. DRUGA SEZONA nadahnuta je novim remek-djelima domišljatosti iz davnina. Ovaj put istražujemo proslavljena inženjerska postignuća i ona koja su nažalost zanemarena. Istražujemo utjecaj prirodnih resursa poput zlata i vode te kako su drevne civilizacije savladavale prepreke i koristile svoje okružje. Bavimo se i poviješću oružja i time kako je ono oblikovalo ratovanje te kako smo naučili mjeriti vrijeme, ploviti svijetom i razvijati sve sofisticiraniju tehnologiju. Vratit ćemo se u prošlost i doznati nešto o povijesti građevina i nevjerojatnih struktura, od inventivnog iglua do Koloseja, čuda rimske arhitekture na njegovu tlu.

Komentari (0)

Foto