četvrtak, 28.03.2024 15:00

Klimatska budućnost (2021)

Klimatska budućnost (Originalni naziv)

informativni

Doznajte što nam donosi klimatska budućnost

U posljednjih šest godina u Hrvatskoj vidljiv je veliki rast vjetroelektrana i sunčanih elektrana na putu energetske tranzicije i dekarbonizacije. Obnovljiva energija prestigla je fosilnu – kaže posljednje izvješće udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske. No što to ipak koči značajniji porast proizvodnje zelene energije u Hrvatskoj? - pitamo direktoricu Obnovljivih izvora energije Hrvatske, Maju Pokrovac. Zašto u Hrvatskoj nedostaje razumijevanja za sklapanje ugovora za kupnju električne energije za buduće zelene projekte? - otkriva nam Mislav Slade Šilović, vođa PWC-ovog tima u jugoistočnoj Europi za poslovno savjetovanje u sektoru energetike.
 
Režija:
Scenarij: Tea Blažević, Julije Domac
Uloge: Tea Blažević, Julije Domac

Filmografija

Iako je zbog pandemije koronavirusa svijet nakratko stao, koncentracija ugljikovog dioksida neprestano raste. Planet je danas topliji za 1,2 stupnja u odnosu na kraj 19.stoljeća. Suočavamo se s klimatskom krizom strašnih razmjera.

Hoćemo li uspjeti zaustaviti ovu ugrozu, prilagoditi se na postojeće promjene, žestoko djelovati i postići klimatsku neutralnost do 2050.godine, meteorologinja N1 televizije Tea Blažević i dr. Julije Domac, savjetnik predsjednika Zorana Milanovića za energiju i klimu, analiziraju u prvoj emisiji posvećenoj izvanrednom klimatskom stanju.

Komentari (0)

Foto