Čarobni prsten Čudne Doris (2000)

RATZ (Originalni naziv)

komedija tinejdžerski fantastika

Dvije neugledne tinejdžerice kao pratnju za ples dobiju dva štakora pretvorena u mladiće

 
Režija: Thom E. Eberhard
Scenarij: Thom E. Eberhard
Uloge: Vanessa Lengies, Caroline Elliott, Kathy Baker, Ron Silver, ...

Filmografija

Ovaj maštovit, zabavan, zanimljiv, slikovit film za tinejdžere bio je nominiran za nagradu Emmy za najbolji film 2000. godine, osvojio je Emmy za najbolji scenarij, a dvije glavne glumice, izvrsne V. Lengies i C. Elliott, bile su nominirane za Emmyje.

Marci (V. Lengies) i Summer (C. Elliott) prijateljice su od djetinjstva. Žive blizu jedna druge, idu u istu školu, jednako su stare, a veže ih još nešto: nisu lijepe kao Jennifer, nikad nisu bile kraljice plesa, tamo uvijek stoje po strani, nijedan dečko ne dolazi po njih. Kako koja godina prolazi, za Marci i Summer ništa se ne popravlja. Još uvijek nose aparatiće za zube, nisu dobile obline i još uvijek čekaju da se proljepšaju.

Poslije škole pomažu u dućanu čudne Doris (K. Baker). Jednog dana Doris na vrtnoj prodaji starih stvari za deset dolara kupi zlatnu kutiju, a u kutiji prsten. A kad je zaželjela da ima noge kao Regina, odjednom su se umjesto njezinih neženstvenih nogu u ravnim cipelama pojavili vitki gležnjevi lijepe Regine u visokim potpeticama. Zatim je poželjela tijelo, pa lice... I odjednom više nije bilo stare Doris, a grad Glenville s ponosom je pozdravljao slavnu glumicu.

Isti taj dan Marci i Summer su se spremale za školski ples, no njihova lijepa kolegica Jennifer, koja je trebala biti kraljica plesa, predloži im da umjesto na plesu večer provedu kao dadilje. Ponižena, Marci izmisli da ne mogu, jer su ih dvojica mladića pozvala na ples. Summer se ljuti na Marci, jer će im se svi smijati kad shvate da je Marci izmislila dečke. Ali, Doris je u pravi čas shvatila moći čarobnog prstena i dva štakora koja je udomila pretvorila je u dva zgodna dečka. Zgodna, ali štakorskog ponašanja...


Komentari (0)

Foto