Šerif u New Yorku (1970)

McCLOUD (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Provincijski šerif sklon nekonvencionalnim metodama pridružuje se odredu njujorških plavaca

 
Režija: Russ Mayberry, Lou Antonio, Bruce Kessler, ...
Scenarij: Glen A. Larson, Herman Miller, Lou Shaw, ...
Uloge: Dennis Weaver, J.D. Cannon, Terry Carter, Ken Lynch, Diana Muldaur, ...

Filmografija

Šerif u New Yorku klasična je policijska serija koja je u 60-ima i 70-ima plijenila pažnju gledatelja.

Priča je to o provincijskom šerifu McCloudu koji stiže u New York iz Taosa u Novome Meksiku na privremenu dužnost i svojim, u najmanju ruku, nekonvencionalnim metodama i prečesto izaziva kaos u gradu. Scena u jednoj od epizoda u kojoj McCloud jaši na konju usred najprometnije njujorške ulice postala je ikona te serije i njezin prepoznatljivi znak.

U New York je McCloud stigao kako bi naučio najnovije detektivske tehnike pod pretpostavkom da su mnogi zločini, uobičajeni za veliki grad, nepoznanica za malu pustinjsku zajednicu. McCloudova je filozofija da je zločin zločin, a kriminalni je um svugdje isti, u srcu velegrada i pod užarenim pustinjskim suncem. Na asfaltu on uči nove trikove, ali i poučava svojim trikovima gradske policajce. Za taoskog je policajca u New Yorku zadužen Peter Clifford, šef detektiva njujorških plavaca.

Čuvanje McClouda katkad je i cjelodnevni posao jer je provincijski šerif, unatoč tome što se doima opreznim, zapravo spontan, nagao i veoma neovisan. Iako ga Clifford u početku naziva "ribom na suhom", uskoro uviđa da je McCloud inteligentan čovjek i složen karakter koji se brzo prilagođava novim uvjetima života, a zbog strpljivosti i vještine kojom rješava i najsloženije zločine zadobiva povjerenje i poštovanje njujorških kolega.

U naslovnoj ulozi šerifa McClouda pojavljuje se Dennis Weaver, a Petera Clifforda glumi J. D. Cannon.


Komentari (0)

Foto