Slobodni dani (2009)

Awaydays (Originalni naziv)

drama

U potrazi za uzbuđenjem Paul se odluči pridružiti zloglasnoj bandi

 
Režija: Pat Holden
Scenarij: Kevin Sampson
Uloge: Nicky Bell, Liam Boyle, Stephen Graham, Oliver Lee

Filmografija

U mračnim godinama vladavine engleske premijerke Margaret Thatcher, ispušni ventil za mlade ljude koji mukotrpno rade od 9 do 17 bili su seks, droga, glazba, moda, nogomet i tučnjave.

Radnja je smještena na sjeverozapadu Engleske u razdoblje nakon punk generacije. Paul Carty (Nicky Bell) zgodan je devetnaestogodišnji mladić, zabavan i pametan, no iznuren dosadnom svakodnevicom. Majka mu je umrla prije godinu dana te on živi u pristojnom predgrađu s ocem koji šutke pati za gubitkom žene i mlađom buntovnom sestrom Molly. Carty radi kao pripravnik u općini i cijelu plaću troši na koncerte, klubove, ploče i nogomet.

Na jednoj utakmici upozna Elvisa (Liam Boyle). Taj susret mijenja sve. Elvis je član bande koja sebe naziva Čopor. Banda ima legendaran status, oblače se prema posljednjoj modi pomalo feminiziranog stila, u suprotnosti s drugim bandama s kojima se često sukobljavaju. Nose androgine frizure, polo-majice, posebnu marku traperica i poznate Adidasove tenisice. Otkad odlazi na utakmice, Cartyja fascinira Čopor. Sada mu Elvis pruža priliku da bude jedan od njih...


Komentari (0)

Foto