Putovanje po Arabiji (2009)

JOURNEY TO ARABIA (Originalni naziv)

dokumentarni

Ekspedicija profesionalaca prelazi cijeli Arapski poluotok kako bi otkrila bit te regije

 
Režija: Jordi Llompart
Scenarij: Jordi Llompart
Uloge: Pasquale Scaturro, Michel L'Huillier

Filmografija

Tijekom ovog nevjerojatnog putovanja pustolov i geofizičar Pasquale Scaturro i fotograf Michel L'Huillier posjećuju najslikovitije lokacije na Bliskome istoku. Susreću se s društvom koje je obilježeno utjecajem islama i kontradikcijama između tradicije i suvremenoga života.

Prvi put u novijoj povijesti ekspedicija je prešla cijeli Arapski poluotok da bi otkrila pravu bit tog čarobnog i nepoznatog područja. U Arabiji se nalaze neke od najekstremnijih pustinja na planetu, a na tom neplodnom tlu razvila se moćna civilizacija koja se danas otvara ostatku svijeta.

Dokumentarna serija o Arabiji ekspediciju prati u tri faze: od Damaska do Džide, od Džide do Šibama i od Šibama do Ujedinjenih Arapskih Emirata. Posjećujemo neka od najdojmljivijih arheoloških nalazišta, kao što je nabatejski grad Petra, a prelazimo i najsušu pustinju na planetu: Rub' al-Khali, poznatu i kao Prazni prostor, s pješčanim dinama višim od Eiffelova tornja i najvišim temperaturama na planetu.

Ekspedicija se sastoji od iskusnih profesionalaca, to su poznati geofizičar i pustolov Pasquale Scaturro, koji je istražio prirodne resurse Arapskog poluotoka i predvodio brojne ekspedicije do najzabačenijih mjesta na Zemlji, te Michel L'Huillier, fotograf najboljih međunarodnih časopisa o putovanjima.


Komentari (0)

Foto