Tvrtka (2007)

THE COMPANY (Originalni naziv)

akcija triler drama povijesni

Serija prati 40 god. CIA-ina rada kroz priču trojice diplomaca koji su pozvani u tajne službe

 
Režija: Mikael Salomon
Scenarij: Ken Nolan, Robert Littell
Uloge: Chris O'Donnell, Alfred Molina, Michael Keaton, Rory Cochrane, ...

Filmografija

Ima li CIA pravo na svojatanje zasluga za prividnu pobjedu Zapada u Hladnom ratu? "Tvrtka“, sjajan tv event koji prati 40 godina CIA-ina rada, dat će nam odgovore na gornje i slična pitanja.

Tri diplomca s Yalea, generacija 1954. godine, odmah su po završetku fakulteta pozvani u tajne službe svojih država. Njihovu ćemo priču pratiti kroz 40 turbulentnih godina koje su vidjele takve povijesne trenutke kao što su, recimo, mađarska revolucija, kriza Zaljeva svinja ili kolaps SSSR-a. Fiktivni likovi Jack McCauliffe (Chris O'Donnell), Leo Kritzky (Alessandro Nivola) i Jevgenij Tsipin (Rory Cochrane) susreću se sa stvarnim povijesnim likovima u epizodama romansi, ljubavi, intriga, prevara, samoubojstava, ubojstava i najvećih državnih tajni, epizodama koje propituju pojmove ideologije, patriotizma, paranoje i lukavstva.

Vrhunski tv event "Tvrtka“ redatelja Mikaela Salomona za svoj si je zadatak uzeo nimalo zahvalan posao rasvjetljavanja CIA-inih aktivnosti tijekom Hladnog rata, ali obavivši ga tako da mu se ne može usmjeriti nijedna zamjerka, zaradio je nepodijeljene pohvale kritike i publike.

Preciznom rekonstrukcijom povijesnih događaja, odnosa, vladajućih ideologija i načina mišljenja, scenarist Ken Nolan je, velikim dijelom zahvaljujući i autoru knjige, Robertu Littellu, napisao radnju punu preokreta i skrivenih zbivanja, za čije će vam praćenje trebati potpuna koncentracija. No ovaj tv event ionako ne računa na površne gledatelje, nego na one koji su spremni odvojiti svoje vrijeme i prepustiti se sjajnom komadu povijesne fikcije.


Komentari (0)

Foto