Vrijeme straha (2006)

The Hades Factor (Originalni naziv)

akcija triler

Agentica tajne službe i bivši agent nađu se u središtu urote širenja smrtonsonog virusa

 
Režija: Mick Jackson
Scenarij: Robert Ludlum, Elwood Reid
Uloge: Stephen Dorff, Mira Sorvino, Anjelica Huston, Blair Underwood, ...

Filmografija

Uz neprijatelja kojeg ne mogu vidjeti i virus koji ne uspijevaju kontrolirati, panika je neizbježna i, što je još gore, zarazna.

Nepoznati virus odnio je živote troje ljudi iz međusobno udaljenih krajeva – bez ikakvih prethodnih vidljivih simptoma, umrli su bivši vojnik u Kaliforniji, konobarica u Dallasu i afganistanski zatvorenik na Kubi. Njihova je smrt nastupila na prilično zastrašujući način, jer je po iznenadnom rušenju na pod iz njihovih tijela počela prštati krv na sve strane.

Vlasti se trude zataškati slučajeve, barem dok ne otkriju je li doista riječ o smrtonosnom virusu koji se prvi put pojavio za vrijeme sovjetsko-afganistanskog rata, a na što ukazuju brojne indicije. Istovremeno u Berlinu, Rachel Russel (Mira Sorvino), agentica tajne službe Covert One, umalo je ubijena prilikom tajnog zadatka sklapanja posla s ruskim poslovnim čovjekom, kojemu je obećana ogromna svota novca u zamjenu za smrtonosnu tekućinu.

Njen bivši ljubavnik, ujedno i bivši agent iste agencije, John Smith (Stephen Dorff), primoran je napustiti Berlin kako bi se zajedno sa svojom zaručnicom Sophie Amsden (Sophia Myles) pridružio timu koji će istraživati zagonetne smrti troje nesretnih, kao i nove slučajeve pojavljivanja virusa. Ubrzo postaje jasno kako se malo kome može potpuno vjerovati jer je očito da je virus oslobođen s nemilosrdnom namjerom. Dok tajne istraživačkih agencija cure na sve strane, vremena do katastrofe je sve manje.

Vrhunska glumačka ekipa na čelu sa Stephenom Dorffom, Mirom Sorvino i Anjelicom Huston, te sjajan scenarij temeljen na bestseleru legendarnog triler majstora Roberta Ludluma jamac su nesvakidašnje kvalitete ove mini serije u dva nastavka koji će vas svojom napetošću prikovati za sjedala u iščekivanju razrješenja.

 


Komentari (0)

Foto