Napad zmaja (1982)

Dragon Strike / Dragon Lord (Originalni naziv)

akcija komedija

Pustolovine nezaustavljivog mladog majstora borilačkih vještina

 
Režija: Jackie Chan
Scenarij: Edward Tang, Jackie Chan
Uloge: Jackie Chan, Wai-Man Chan, Paul Chang, Kang-Yeh Cheng

Filmografija

"Napad zmaja" je treći film koji je mladi Jackie Chan režirao, i u njemu je itekako vidljiv autorov osjećaj za akciju i humor, koji će mu kasnije donijeti status kineske zvijezde svjetske popularnosti, mada je očito da se Chan još uvijek traži u žanru akcijske komedije.

Njegov otac želi da on pohađa satove i postane odličan student, ali Dragon je živahan mladić čiji su interesi tučnjave i natjeravanje djevojaka. Pun samopouzdanja, ali i arogancije, Dragon nastavlja živjeti kako mu je drago sve dok ne pronađe plan krađe kineskih artefakata.

"Napad zmaja" je treći film koji je mladi Jackie Chan režirao, i u njemu je itekako vidljiv autorov osjećaj za akciju i humor, koji će mu kasnije donijeti status kineske zvijezde svjetske popularnosti, mada je očito da se Chan još uvijek traži u žanru akcijske komedije. U mladim danima Chan je više nalikovao na Brucea Leeja, a manje na Chana kojeg poznajemo iz devedesetih godina, što samo može biti razlog više obožavateljima borilačkih vještina da pogledaju ovaj film. Uz akciju, tu je i doza već spomenutog obaveznog humora za koktel prave zabave.

 


Komentari (0)

Foto