Crvene tenisice (2002)

The Red Sneakers (Originalni naziv)

obiteljski

Tinejdžer koji sanja o košarkaškom uspjehu pronađe čarobne tenisice

 
Režija: Gregory Hines
Scenarij: Mark Saltzman
Uloge: Vanessa Bell Calloway, Dempsey Pappion, Ruben Santiago-Hudson, K.C. Collins

Filmografija

Ovaj zabavan, zanimljiv, maštovit fantastični film o čarobnim tenisicama koje jednom dječaku promijene život i od gubitnika pretvore ga u pobjednika, s jednim ali, režirao je Gregory Hines (1946-2003), poznati glumac (White Nights, Running Scared, Renaissance Man), koji je karijeru počeo kao uspješan plesač stepa.

Reggie (D. Pappion) se ne odvaja od košarkaške lopte, s loptom ide u školu, prati sestru na satove plesa, hoda ulicom zamišljajući protivničke igrače od svakog prolaznika. U mašti je najbolji od svih. Ali samo u mašti. Na igralištu je suprotno i drugi mu se dečki iz škole rugaju, osobito školska košarkaška zvijezda Roscoe (C. Collins). Kao i drugim dečkima iz kvarta, idol mu je Alvin Duke. Kad se jedan dan vraća kući preko odlagališta otpada, naiđe na neobičnog čovjeka koji skuplja stare stvari, popravlja ih i prodaje ili ostavlja za sebe.

Zeke (G. Hines), tako se čovjek zove, ponudi Reggieju da uđe u njegovo "skladište". U mnoštvu neobičnih predmeta, Reggie zapazi otrcane crvene tenisice, a Zeke mu objasni da su pripadale jednom odličnom igraču, zvanom Čarobnjak, koji je, iako je bio niskog rasta, bio šampion svoga doba. Kad na odlasku Zeke ponudi Reggieju da izabere što želi, Reggie izabere tenisice...


Komentari (0)

Foto