Dijamant iz Jerua (2001)

LOUIS L'AMOUR'S THE DIAMOND OF JERU (Originalni naziv)

drama avantura

Znanstvenici Helen i John odlaze u prašume Bornea kako bi pronašli dragulj

 
Režija: Dick Lowry, Ian Barry
Scenarij: Beau L'Amour
Uloge: Billy Zane, Paris Jefferson, Khoa Do, Jackson Raine, Keith Carradine, ...

Filmografija

Posljednji film snimljen prema djelu Louisa L" Amoura jeThe Diamond of Jeru, utemeljen na L'Amourovoj kratkoj priči, pripada žanru pustolovnoga filma, kakav je u Hollywoodu posebno popularan bio upravo sredinom 20. stoljeća.Redatelji Ian Barry i Dick Lowry uspjeli su snimanjem na odabranim australskim lokacijama ostvariti autentičan dojam netaknute divljine i podariti filmu pustolovni duh.

Borneo, 1956. Znanstvenici Helen (P. Jefferson) i John Lacklan (K. Carradine) dolaze na Borneo kako bi pronašli dragulj, simbolično namijenjen obnavljanju njihovih zaruka. Poslušavši preporuku prijatelja, za vodiča odaberu Mikea Kardeca (B. Zane), pustolova koji se i sam više puta okušao u lovu na dragulje po prašumama Bornea.

Kad tijekom priprema primijeti kako Helen i Mike izmjenjuju znakovite poglede, John prekine suradnju i za vodiča odabere mladog domoroca koji mu je više puta nudio uslugu.

Tako će se znanstvenici uputiti u nepoznato, a za njima će uskoro krenuti i Mike, koji će u međuvremenu dobiti zapovijed da se pobrine za sigurnost bračnog para. Već nakon nekoliko dana putovanja ostvarit će se Mikeove najcrnje slutnje - vodič Lacklanovih radi za Jerua (P. Waretini), zloglasnog lovca na glave.

 


Komentari (0)

Foto